Zorunlu eğitim 12 yıla çıkarılıyor - Haber 1
Zorunlu eğitim 12 yıla çıkarılıyor - Haber 1 Anasayfa'ya git | Anasayfam yap | Sık kullanılanlara ekle | RSS

Zorunlu eğitim 12 yıla çıkarılıyor

Zorunlu eğitimin 12 yıla çıkarılmasını öngören yasa teklifinin, kısa sürede yasalaşması planlanıyor.

Ak Parti Grup Başkanvekili Nurettin Canikli ve bazı milletvekillerinin, İlköğretim ve Eğitim Kanunu ile bazı kanunlarda değişiklik yapan yasa teklifi, 23 Şubat Perşembe günü TBMM Milli Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonunda görüşülecek. Teklifin, gelecek hafta TBMM Genel Kurulunda ele alınarak yasalaştırılması planlanıyor.

YASA TEKLİFİ  TBMM'YE SUNULDU

Ak Parti Grup Başkanvekili Nurettin Canikli ve bazı milletvekillerinin, zorunlu eğitimin 12 yıla çıkarılmasını içeren yasa teklifi TBMM Başkanlığına sunuldu.

Teklif, İlköğretim ve Eğitim Kanunu ile Bazı kanunlarda değişiklik yapıyor. Teklif, zorunlu eğitimin (4 4 4) şeklinde uygulanmasını içeriyor.

25 maddeden oluşan teklifte, üniversite sınavlarında uygulanan katsayıya ilişkin düzenleme yer alıyor. Teklif, Rize Üniversitesinin adının “Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi”, Kayseri Abdullah Gül Üniversitesinin adının ise “Abdullah Gül Üniversitesi” olarak değiştirilmesi, ayrıca FATİH Projesi ile ilgili düzenlemeleri de kapsıyor.

 

AA

İlgili Haberler
Okul sütüne karşı öğretmenlere zorunlu görev

Okul sütüne karşı öğretmenlere zorunlu görev

Dağıtıldığı ilk gün yüzlerce öğrenciyi hastanelik eden ’okul sütü’ne formül bulundu. Öğretmenler artık öğrencilerin çeşnicibaşısı olacak.
THY uçağı zorunlu iniş yaptı

THY uçağı zorunlu iniş yaptı

Türk Hava Yolları’nın (THY) İstanbul- Johannesburg seferinin yapan Airbus 330 tipi yolcu uçağı motor arızası nedeniyle Uganda’ya zorunlu iniş yaptı.
Bakan Yılmaz’ın helikopteri zorunlu iniş yaptı

Bakan Yılmaz’ın helikopteri zorunlu iniş yaptı

Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz’ın içinde bulunduğu helikopterin, Bingöl’de yaşanan hava muhalefeti nedeniyle, Muş Havaalanı’na zorunlu iniş yaptığı bildirildi.

Yorumlar yükleniyor...