Reform, demokrasi ve toplumsal uzlaşma - Haber 1Haber 1

Reform, demokrasi ve toplumsal uzlaşma

02 Aralık 2015 - 15:14

ABONE OL

Türkiye, hangi açıdan bakarsanız bakın dünyanın en stratejik, en önemli ülkelerinin başında geliyor. Türkiye, Doğu ile Batı’yı birbirine bağlayan bir ülke. Asya ile Avrupa arasında köprü işlevini gören bir ülke. İslam dünyası ile Hristiyan dünyası arasında denge unsuru olan bir ülke. Laiklik ile din arasındaki ilişkiyi en iyi kuran ülke. Türkiye, Müslüman kimliği ile Batı ülkelerine, Batılı değerlere en yakın ülke. Türkiye, AB’ye tam üye olmaya çalışan bir ülke. Türkiye İslam ülkelerinde tüm eksikliklerine ve yanlışlarına rağmen demokrasiyi, laikliği en iyi uygulayan ülke… Türkiye, 4 mevsimi aynı anda yaşayan bir ülke. Tarihi ile, doğası ile, genç nüfusu ise, sayısız uygarlıklara mekan olmuş muhteşem bir ülke.

İşte böylesine önemli bir ülkeye sahip olduğumuz için çok şanslıyız. Ne varki son yıllarda çeşitli sebeplerle kısır bir döngünün içinde debelenip duruyoruz. Komşularımızla ilişkilerimiz iyi değil, ekonomimiz sıkıntılı bir süreç içinde demokrasi ve hukuk zemininde sancılarımız var. İşte tüm bu özelliklerimizi ve sorunlarımızı çeşitli ortamlarda dile getiren iş dünyasının önde gelen isimleri, 1 Kasım’da yeniden iktidara gelen Ak Parti’den birikmiş sorunlara el atmasını, aksayan yönleri düzeltmesini bekliyor. Bunu biraz daha net olarak şöyle formülize edebiliriz: Ekonomide köklü reformlar yapılmalı, halkın, bireylerin ifade kanalları açılmalı, demokratik adımlar atılmalı ve toplumsal uzlaşma ile gerginlikler azaltılmalı. Hükümet, bu konularda adım atarsa inanıyoruz ki Türkiye. Çok yakın bir gelecekte çok daha ileri bir noktaya taşınacak, insanlarımız çok daha mutlu olacak.

Bahreyn’de vergisiz ticaret

Turcomoney Yazı İşleri Müdürü Hayreddin Turan ile ülke raporları kapsamında geçen ay Bahreyn’e gittik. Çok üst düzeyde görüşmeler gerçekleştirdik, ülkedeki gelişmeleri yakından gözlemledik. Bahreyn’in ilginç farklı özellikleri var. Bankacılıkta, özellikle faizsiz bankacılıkta iddialı bir ülke. Ticarette vergi alınmayan bir ülke. Körfez bölgesinin en liberal hayat tarzına sahip ülkesi… İşte işadamları, yatırımcılar, bu dost ülkeye, kaliteli ve rekabetçi fiyat ile girebilir. A’dan Z’ye herşeyi satabilir. Bu konuda inanılmaz bir çaba gösteren, gerçek bir hanımefendi, konukseverliği ile gönülleri fetheden Manama Büyükelçi’miz Hatun Demirer de yatırımcılara destek veriyor. İşte bu ilginç pazarı merak ediyorsanız, Bahreyn Raporu’nu okumanızı öneriyoruz…

Adnan Ahmet Yousif’ten Türkiye’ye mesaj var

Adnan Ahmed Yousif, dünyanın en büyük faizsiz finans kuruluşlarından Albaraka Bankacılık Grubu Başkanı… Bahreyn ziyaretimiz sırasında Yousif’i ziyaret ettik, detaylı bir röportaj yaptık. Herşeyi sorduk, Yousif herşeyi yanıtladı. Adnan Ahmet Yousif’e göre, Türkiye finans merkezi, faizsiz finans merkezi olabilir. Turcomoneiy’deki bu ilginç söyleşiyi okumanızda fayda var.

kakilinc@haber1.com

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.