21 yaşındaki Cem Aydın ve Danimarkada giderek artan şiddet olaylarını protesto etmek için düzenlenen yürüyüşe 2 bin kişi katıldı
Vesterbro meydanında başlayan sessiz yürüyüş, Kopenhag Belediye Meydanı’na kadar devam etti. Yürüyüşe katılanlar ellerinde "Şiddete Hayır", "Cem’in Katilleri bulunsun", "Cem Seni Unutmayacağız" yazılı pankartlar ve Cem’in resimlerini taşıdılar. Acılı anne Ziynet, baba Haşim, abla Sibel ve ağabey Doğu önde yürürken oğlunun resmine sıkı sıkı sarılan anne Ziynet zaman zaman gözyaşlarına boğuldu. Yürüyüşe ayrıca, Sosyalist Halk Parti Milletvekili Özlem Sara Çekiç, Eski Sosyal Demokrat Milletvekili Yıldız Akdoğan, Sosyal Demokrat Seyit Ahmet Özkan, Emniyet Müşaviri Feyzullah Arslan ve çok sayıda Danimarkalı politikacı katıldı. Yıldız Akdoğan konuşmasını gözyaşları içinde yaparken, "Binlerce kişinin buraya toplanması şiddete hayır demek açısından çok önemli. Böyle bir olayı yaşamak anne ve baba için çok büyük acı. Şiddetin mutlaka son bulması ve katillerin bir an önce yakalanmaları gerekir"dedi.
İshoj Belediye Başkan yardımcısı Seyit Ahmet Özkan, "Bugün burada böyle bir olaya karşı nasıl birlik olunduğunu gördük. İstiyoruz ki böyle şeyler bir daha olmasın. Böyle bir ülkede bu tür olayların olmasına aklımız almıyor" dedi.
Yorumlar yükleniyor...