3. köprü inşaatına KDV indirimi - Haber 1
3. köprü inşaatına KDV indirimi - Haber 1 Anasayfa'ya git | Anasayfam yap | Sık kullanılanlara ekle | RSS

3. köprü inşaatına KDV indirimi

Milyarlarca dolarlık yatırımlara Katma Değer Vergisi (KDV) istisnası sağlayacak yasal düzenleme için harekete geçildi.

Boğaz'a inşa edilmesi planlanan üçüncü köprü için kullanılacak demir, çelik, çimento ve diğer yapı malzemeleri KDV'den istisna tutulacak. Sağlık alanında özel sektörün uzun dönemli kiralamaları öngören yatırımlar da bu istisnadan faydalanacak. Böylece, küresel ekonomik kriz ortamında sağlık ve ulaştırma yatırımları hızlanacak.


KDV YASASINDA DEĞİŞİKLİK

Edinilen bilgiye göre, bazı yatırımların KDV'den istisna tutulmasını öngören yasa çalışması, söz konusu iki bakanlık tarafından yürütülüyor. Çalışma kapsamında KDV Yasası'nda bazı değişikliklere gidilecek. Düzenlemenin kısa süre içinde gündeme geleceğini belirten kaynaklar, "Bunun hızla yasalaştırılması hedefleniyor." dedi.

KDV istisnası yasalaşırsa, İstanbul'a inşa edilecek 3. köprü ve bağlantı yollarının maliyeti düşecek. 3. köprü ile 95 kilometre uzunluğundaki otoyol ve bağlantı yollarının toplam yatırım tutarının 2,5 milyar doları bulacağı hesaplanıyor. Düzenlemenin yasalaşması halinde bu yatırıma KDV istisnası tutarının en az 500 milyon dolar düzeyinde olduğu hesaplanıyor. Bu durumda, yatırım tutarı azalınca, özel sektörün yapım ve işletme süresi de otomatikman düşecek. Böylece, köprü daha kısa sürede kamuya geri dönecek, devlet de daha iyi şartlarda yeniden ihaleye çıkabilecek.

İlgili Haberler
3. köprü için hedef 3 yıl

3. köprü için hedef 3 yıl

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, İstanbul Boğazı’na inşa edilecek 3. köprünün bir an yapılması gerektiğini belirterek, işe başladıktan 36-40 ay sonra hem yolu hem köprüyü bitirmek istediklerini bildirdi.
Köprü ve otoyollar darphane gibi

Köprü ve otoyollar darphane gibi

Karayolları Genel Müdürlüğü Otoyol Mali Gelirleri verilerinden derlenen bilgilere göre, 2012 yılının ilk dört ayında köprü ve otoyollardan elde edilen gelir 255 milyon 523 bin TL’yi aştı.
James Bond için yine köprü kapatıldı

James Bond için yine köprü kapatıldı

Adana’da ’007 James Bond- Skyfall’ filminin çekimleri için kent içi ulaşımda ana arterlerden Kasım Gülek Köprüsü yine trafiğe kapatıldı.

Yorumlar yükleniyor...