Seans İçinden – 2 Kasım 2011 - Haber 1Haber 1

Seans İçinden – 2 Kasım 2011

02 Kasım 2011 - 12:08

ABONE OL

12:00

Bugün yoğun bir gün yaşıyorum ve sabahki yayın sonrasında üniversiteye derse geldim. Bu sıkışık süre içerisinde kısaca bir yorum vermeye çalışacağım. Piyasalar sabah saatlerinde, Merkel ve Sarkozy’nin Papandreu’yu kafa kola alacağı beklentisiyle fena değildi. ABD borsa future’ları yüzde 0.70 ve DAX endeksi de yüzde 1.65 civarında yukarı hareket içerisindeydiler. Bizim borsa da açılışta 55.250′nin üzerini görerek düne göre 600-700 puan yukarıdan işlemlere başladı. Sabahki yayında da belirttiğim üzere bu tür zamanlarda açılışta işlem yapmak genellikle olumlu sonuç vermez. Çünkü sorunların tam haliyle hallolacağına dair haberler hala yoktu. Dax endeksi şu an yüzde 0.20 aşağıda bulunuyor ve Amerikan brosa endekslerinin (dow ve S&P) future’ları da yüzde 0.20 oranında aşağıdalar. Demek ki Papandreu’yu ikna turları henüz olumlu sonuç vermiş değil. Zaten dış piyasalar dünkü panik satışlardan sonra bugün Papandreu’nun ikna edilmesi turlarını bahane ederek biraz da satış yapmak istedi. Asıl olan, G-20 zirvesi olacaktır. Bu zirveden güzel dilekler çıkacak ama kalıcı sonuç çıkmayacaktır. fakat şunu da belirteyim ki, Yunanistan’da referandum bir şekilde engellenecektir. Piyasalar bu arada bir rahatlama yaşayabileceklerdir; fakat hem Avrupa’daki faizler hem de bizdeki faizler piyasaların ateşinin hala yüksek olduğunu gösteriyor. Bu nedenle borsalarda kalıcı yükseliş beklemiyorum. Endeks şu an 54.500 seviyelerinde ve dün gördüğü 54 bin dibi yakın. Bu nedenle bence nakitte olanlar beklemede kalmalılar.

Dolar 1.7834 seviyesinde bulunuyor ve bu krizde bile oynaklığının geçen 1 aydaki kadar yüksek olmadığını gördük. Bu da doların belirli bir süre oynaklığının az olacağını gösteriyor. Altın ise bugün yükseliyor. Avrupa’daki gelişmeler sonucu aslında düşüş beklenebilirdi ama hala en güvenli liman olarak görülüyor.

Bugün başka yorum vermeyeceğim. Dün akşam Murat Birsel ile Bugün TV’deki yayında sürekli kar eden şirketlerin listesinden bahsetmiştim. Son gelen bilançoları güncelleyerek yeni liste hazırlayıp sizlerle paylaşacağım. Webinar konusuna gelince, bu akşam saat 20:00′de webinar yapacağız. Menüden “webinar” butonunu tıklayarak akşam saat 19.00′dan sonra açıklamaları görebilirsiniz. Webinar linki saat 19:45′de verilecektir.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.