Yezidi Kürtleri Hristiyan! - Haber 1Haber 1

Yezidi Kürtleri Hristiyan!

23 Aralık 2011 - 14:10

ABONE OL

Maksat başka, maksat uğuruna mücadele apararak amaca ulaşmak başka bir şey zaten…

O zaman bakalım hristiyan örgütü olarak dünyaya ses salan PKK’nın maksatı ne?

Tabii ki PKK’nın amacı ulusal sınırlarla berlirlenmiş toprakların, Doğu ve Güneydoğu bölgesinde bulunan kısımlarını otoriteden ayırmak ve ayırdığı topraklar üzerinde yeni bir devlet kurmaktır. Kurulacak yeni devlete, etnik köken ve kimliğe dayalı bir Kürt devleti amaçlanmaktadır. Terör örgütünün bağımsız Kürdistan diye nitelendirdiği bu rejimle, Kürt ulusalçılığını benimseyen ve sosyal Kürt toplumunu içeren bir devlet idaresinden ayırmaya çalıştığı bölgeler, aslında Türkiye için, jeopolitik konum ve yer altı zenginliği bakımından mahiyet taşıyan bölgeler.

PKK Türkiye Devletini jeopolitik acıdan etkisiz kılarak, devletin siyasi sınırları içerisindeki toprakları üzerinde bağımsız bir Kürt devleti kurmak emeli uğuruna, yine bu topraklar üzerinde yaşayan on binlerce masum vatandaşımızı katletmiştir. Aslında PKK eylemsel içeriğini kuvvetlendirmek için bir çok dış güçten destek alıyor. O yüzden PKK-nın örgütsel amacının bölücülük olduğu kesindir. Ama bu amacın altında başkaca emeller de gizlidir. Mesela, bir kaç örnek göstere bilirim.

– Türkiye Devletini stratejik, ekonomik ve askeri açıdan güçsüz kılmak

– Devletin, Doğu ve Güney Doğu Anadolu bölgesindeki askeri ve ekonomik otoritesini zaafa uğratarak, halkın otoriteye karşı güvenini kırmak

– Türkiye Devletinin bağımsız ve bölünmez bütünlüğünü zaafa uğratarak, psikolojik yıkım atmosferi yaratmak ve evrensel anlamda ülke itibarini zedelemek

– Yaptığı eylemler neticesinde, halk arasında ayrımcılık hissini uyandırarak, Kürt-Türk cepheleşmesini sağlamak

Örneğin gösterdiyim işlerin hepsi PKK tarafından artık hayata geçirilmiş.

Rus politikası hep dünyanı şaşırtır. Bütün dünyada kendi bağlantılarını kurarak hep dünya ülkeleri insanlarının canlarını yakmayı beceren Rusya, bütün bunlar için Pyotr babalarına kendilerini borclu biliyorlar. Dikkatli, aynı zamanda olayları incelemyi beceren okurlar I Pyotrun Vasiyetnamesi ile PKK arasında olan bağlantını duymamış değil. Diye bilirsiniz, na alakası var? Sadece bir örnek yeter bence. Müslümanlar arasında hep kargaşa yaratmak, Müslümanları bir biriyle düşman yapmak, I Pyotrun vasiyeti.

PKK-nın yaratıcısı Rusya, PKK-nı yönlendiren Rusya, PKK faaliyetini hep güclendiren Rusya, ama baş veren olaylarda diğer ülkelerin isimleri çekiliyor. Yani Rusya kendi politikasından dolayı gördüyü bütün kötülükleri sadece başka ülkelerin arabuluculuğu ile yapıyor. Bakalım, kimler var ülkeler sırasında veya PKK-nın işbirliği kurduğu ülkeler hangisi?

Almanyadakı Yezdi Kürtleri(tabii ki, Yezdi Kürtlerin Hristiyan dinine sitayiş ettiklerini bilyorsunuz) PKK ile derin bir bağa sahibtir. Türkiyeye

göre PKK taraftarı eylemlerde bulunan Kürtlerin sayısı 70000, Alman hükumetine göre 11000-dir.

1992 ve 1993 yıllarında PKK tarafından Almanya Türklerine karşı altı büyük saldırı dalgası düzenlenmiştir. Bu saldırılar Türk kökenlilerin iş yerleri ve evlerine yönelik bombalama ve kundaklamalar ile sokaklarda rasgele Türklere saldırılar şeklinde, korku ve terör yaratma amaçlı olarak düzenlenmiştir. PKK, 1993 yılından itibaren Almanya sınırları içindeki Türklerde korku yaratma amaçlı saldırılara başlamıştır. 4 Kasım 1993. yılda 50 farklı şehirdeki bir seri saldırıda yüzlerce kişinin ölümüne sebep olmuştur.

PKK, Almanya’da çok sayıda basılı ve görsel medyaya sahiptir.

1995. yıla kadar Almanya’da periyodik olarak yayımlanan PKK taraftarı 76 farklı yayın bulunmaktadır.

Haşiye: Hatırlatım ki, terör örgütü genellikle dağlık olan kırsal alanlarda ve yoğun kentsel alanlarda faaliyet gösterir. Dağlık arazi PKK üyeleri için mağaralarda gizleme ve askeri hava operasyonlarından saklanma avantajı sunar. Kentsel alanlarda ise PKK üyeleri genellikle yerel nüfus arasına karışarak gizlenirler.

PKK Güneydoğu Anadolu bölgesinde yeterli halk desteğini alamadığından ve güvenlik güçleri karşısında 20000-den fazla kayıp verdiğinden sınır ötesine yerleşmeye çalışmıştır. Uzun süre Suriyede kaldıysa da, bu hem yeterli olmamış, hem de 1998.yıldan sonra burada da barınma imkânı kalmamıştır. Körfez Savaşından sonra oluşan güç boşluğundan yararlanan PKK 1990.yıllarda Kuzey İraka yerleşmiştir. İrak Savaşı (2003) ise PKK-ya daha geniş bir güç boşluğu sağlamış ve Kandil Dağının çevresine yerleşmiştir.

Hatırlatıyım ki, bu bölgede 10-dan fazla PKK kampı vardır. ABD İrakı işgal ederken bu kampları ortadan kaldırma sözü vermiş, Bağdat Yönetimi ve yerel Kürt yönetimi de PKK faaliyetlerine izin vermeyeceklerini

açıklamışlardır. Çünki zaman içinde her üçü de PKK-yı bu bölgeden sökmeye güçlerinin yetmediğini ima etmişlerdir. Özellikle Barzani ve adamları ise PKK faaliyetlerine göz yummanın ötesinde silah da sağlamışlardır. Irak Ordusu’nun silahları PKK’lıların eline geçerken, bu silahlar sayesinde Türkiyedeki eylemleri artmıştır.

2007.yılın 30 Haziranında terör örgütünün kamplarından kaçan 4 kişi(onlardan biri kadın) güvenlik güçlerine sığınarak pek çok itirafta bulunmuşlar. İtirafçılar, Türkiye Cumhuriyeti’nin düzenleyeceği sınırötesi operasyon söylentilerinin PKK mensupları arasında korku yarattığını belirtmişler ve basın mensuplarına da açıklama yapmalarına izin verilen itirafçılar şu açıklamalarda bulunmuşlar: “Biz terör örgütüne kandırılarak katıldık. Örgütte yaşananlar karşısında gerçekleri gördük. Bize, teslim olursanız Türkiye’de kötü muameleyle karşılaşırsınız denildi. Ancak biz buna rağmen gelip güvenlik güçlerine teslim olduk. Bize söylenenlerin hiçbirinin doğru olmadığını gördük. Burada hiçbir kötü muameleye maruz kalmadık. Bizim gibi yüzlerce örgüt üyesi var. Eğer onlara bir güvence verilirse inanıyoruz ki hepsi gelip teslim olur. Son günlerde sınır ötesi operasyon söylentileri örgüt içinde korkuya neden oldu. Bütün kamplar boşaltıldı”.

Teslim olmak için Habur Sınır Kapısını kullanan itirafçılar, örgütün uzaktan kumandalı mayınlarla gerçekleştirdiği eylemler için gerekli teçhizatı Kuzey Irak’tan temin ettiğini söylemişler. Kandil Dağındaki kamplara 2 ABD zırhlısının silah getirdiğini öne sürerek ajan olmakla suçlandıklarına ilişkin baskılara dayanamadıklarını ve bu nedenle de teslim olduklarını, bazı arkadaşlarının ise intihar ettiğini söylemişler.

Bu da o demek ki, terör örgütün başarısızlıkları da olmamış değil. Ama unutmayalım, PKK-nın her başarısıszlığı yeni bir terör planının başlanğıcı demekti.

İrak Türkmen Cephesine göre, son yıllarda yaşanan silahlı mücadeledeki başarısızlıklar sonucunda PKK ciddi bir eleman sıkıntısı yaşamış vede

yaşamakta. Bunun sonucu olarak silah altına aldığı kişilerin yaşı 10-11-e kadar düşmüş. Alınan çocukların büyük kısmı ise 14-15 yaş civarında kızlardan oluşuyor. Çocukları korku altında saklamak kolay, o yüzden şüanda PKK terör örgütünde az yaşlı çocuklar fazlasıyla…

ULDUZE QARAQIZI

ulduzqaraqizi@gmail.com

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.