En değerli sermaye fikirdir - Haber 1Haber 1

En değerli sermaye fikirdir

03 Nisan 2013 - 10:29

ABONE OL

Ticari hayatta para kazanmak için sermaye şüphesiz önemli bir faktör. Ama bazen fikriniz en önemli sermayeniz haline dönüşebiliyor. İlginç, yaratıcı bir proje size, dünyanın servetini kazandırabiliyor. Parasız, pulsuz girişimcilerin; parlak fikirleriyle nasıl zengin olduğuna dair değişik başarı öykülerini okumuşsunuzdur. Parlak fikirlerin zenginliğe dönüştüğü en çarpıcı örneklerden birini; Yazı İşleri Müdürü’müz Cesur Çaça ile birlikte gittiğimiz Birleşik Arap Emirlikleri’nde gördük. BAE’nin en büyük emiklikleri Dubai ve başkent Abu Dhabi’yi gezdik, inceledik, önemli görüşmeler gerçekleştirdik. Herkesin dilindeki “Dubai Mucizesi”ni yerinde gözlemledik…

“DUBAİ MUCİZESİ” GÖRÜLMEYE DEĞER

Dubai gerçekten bir mucizeydi. Çünkü bir balıkçı köyü, çölle kaplı bir kasaba, akıllara durgunluk verecek projelerle, parlak fikirlerle “dünyanın ticaret merkezi” haline dönüştürülmüştü. Dubai’i de ağır vergiler yok, alabildiğine ticaret, ziyaret ve bunun sonucunda tüketim ve harcama var. Mucizenin mimarı ise BAE Devlet Başkanı Yardımcısı, Başbakan ve Dubai Emiri Şeyh Muhammed Bin Raşid El Maktum. Vizyoner lider sayesinde, Dubai, dünyanın 200 ülkesinden insanların gezmek, görmek, ziyaret etmek, ticaret yapmak, alışveriş yapmak veya çalışmak için akın ettiği bir merkez. Eğer ticaret yapmak, para kazanmak, dünyaya açılmak istiyorsanız Dubai’ye mutlaka gidin, oraları görün. Ekonomi Bakanımız Zafer Çağlayan’ın, Turcomoney’e özel yaptığı BAE özel analizi de size, bu ülke hakkında ciddi bir fikir verecektir.

ATAVATAN’DA YATIRIM FIRSATI…

Yurtdışına açılmak, başka ülkelerde iş yapmak isteyenler için bir diğer önemli fırsat Atavatan Türkmenistan’da karşımıza çıkıyor. Yatırımcılar için cazip imkanlar sunan Türkmenistan Devlet Başkanı Gurbangulı Berdimuhamedov, ülkesini şahlandırmak için düğmeye bastı. Altyapı yatırımları, inşaat, turizm ve enerji başta olmak üzere milyarlarca dolarlık yatırım yapılan ülke, Türkiye’deki iş adamlarımız için önemli fırsatlar sunuyor. Bütün bu projeksiyonlar, geçen ay İstanbul Haliç Kongre Merkezi’nde düzenlenen “Türkmenistan Uluslararası Yatırım Zirvesi”nde ele alındı. Turcomoney, zirveye katılarak buradaki üst düzey yönetici ve işadamlarıyla görüştü ve Atavatan Türkmenistan’daki yatırım fırsatlarını büyüteç altına aldı. Türkmenistan özel dosyamız, bu ülkede iş yapmak isteyenler için rehber niteliği taşıyan önemli görüşler içeriyor.

DÜNYA DEVİ SCHNEIDER’İN VİZYONU

Bu ayki önemli söyleşilerden biri de; 2012 yılında global cirosu 24 milyar Euro olan Alman dünya devi Schneider Electric… 100 ülkede varolan ve bu yıl önüne daha büyük hedefler koyan Schenider Electric Orta Asya Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Keçiciler, Turcomoney’e çarpıcı açıklamalar yaptı, şirketin yeni vizyonunu anlattı…

Değerli yazarlarımızın; çarpıcı analizleri de yatırımcılara, “yol haritası” oluşturacak nitelikte. Geçen ay THY Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Hamdi Topçu’nun adı sehven yanlış yazılmıştı. Bu teknik hata nedeniyle Sayın Hamdi Topçu’dan ve okurlarımızdan özür dileriz.

Bu güzel düşüncelerle hepinize sağlık, mutluluk ve bol kazanç diliyoruz…

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.