"İslam dünyasında zulümler attı" - Haber 1Haber 1

“İslam dünyasında zulümler attı”

Türkiye’nin çeşitli bölgelerinde etkinlikler düzenleyen İslam Ülkeleri Akademisyen ve Yazarlar Birliği (AYBİR), İslam dünyasının içinde bulunduğu sancılı durumu değerlendiriyor, çıkış için öneriler gündeme getiriyor. İslam dünyasında krizler, zulümler ve engellerin son derece arttığını belirten AYBİR Başkanı Prof. Dr. Yusuf Balcı, umutlu olduğunu ve mutlaka bir çıkış yolu bulunacağını, bilgi çağında İslam dünyasının sözsahibi olacağını belirtti.

“İslam dünyasında zulümler attı”

07 Nisan 2018 - 13:55

ABONE OL

İslam dünyası, son yılların en zorlu dönemini yaşıyor. Mezhep savaşları, iç çatışmalar ve iktidar kavgaları ile enerjisini boşa harcayan İslam ülkeleri, dünyada sözsahibi olamıyor, dünya politikasına yön veremiyor. Nitekim İslam ülkelerinin sorunları ile ilgili düzenli olarak etkinlikler düzenleyen İslam Ülkeleri Akademisyen ve Yazarlar Birliği (AYBİR), çözüm önerilerini içeren raporlar hazırlıyor, birçok konuda aktif roy oynuyor.

İslam dünyasında krizlerin, zulümlerin ve engellerin son derece arttığını belirten AYBİR Başkanı Prof. Dr. Yusuf Balcı, tüm bu olumsuzluklara rağmen yine de çok umutlu: Prof. Balcı şöyle diyor: “Bilgi çağında gelecek, İslam toplumlarının olacaktır. Ama bu öncülüğü yapacak olanlar, ciddi araştırmalar yapan, köklü öneriler ortaya koyaan ilim ve fikir adamlarıdır.”

İslam dünyası, bilime yeterince önem vermediği için büyük bir cehalet sorunu yaşadığını belirten Balcı, bilim adamlarına çok büyük görevler düştüğünü söyledi, “Bu konuda AYBİR olarak Yeni Türkiye” konferanslarıyla sadece Türkiye’yi değil dünyayı da değiştirmeyi hedefleyen büyük bir vizyonu ortaya koymaya çalışıyoruz” dedi.

İslam dünyasının mutlaka özgürlüker alanını genişletmesi ve bilgisizlikle mücadelere ederek ilim ve eğitime önem vermesi gerektiğini belirten Balcı, “İki temel meselede bilim ve fikir adamlarının öncülük etmesi gerekir. ABİR olarak kolektif şekilde İslam medeniyetinin yeniden ihyası ve inşasına katkı sağlamak gibi büyük bir misyonumuz var. Bu kapsamda, güncel ve önemli konularda ortak vicdanın sesi olarak görüşlerimizi kamuoyuyla paylaşıyoruz.” şeklinde konuştu.

Dünyanın büyük bir edğişim yaşadığını kaydeden Prof. Dr. Balcı, bu değişime cevap verilmesi gerektiğini belirtti,”Bilgi çağını yaşayan dünyada değerlerimizi yeniden hakim kılmamız gerekiyor. Dünya zaten bu krizi yaşıyor. Söz ve bilgi önemlidir. Ufku ve vizyonu, Türkiye’yi değil dünyayı değiştirmeyi hedef alan konferansları başlattık. Ortak meseleler üzerinde eğildik, zaman zaman güncel konulara da eğiliyoruz.” dedi.

Yazılı bir açıklama yapan Prof. Dr. Yusuf Balcı, şu sonra şu görüşlere yer verdi:

“Dünya büyük bir değişim ve dönüşüm sürecini yaşıyor. İslam ülkeleri, öncü olduğu bilgi toplumları dönemine doğru gitmeli. Tarım toplumunda verimli olan değerlerimiz vahşi sanayi toplumunda verimsiz duruma düştü. Kutlu bir doğum sancısı içindeki dünyada, bu geçiş sürecinde İslam dünyasında krizler, zulümler, engeller son derece arttı. Oysa bilgi çağında gelecek, İslam toplumlarının olacaktır. Burada öncülüğü yapması gereken de şüphesiz ilim ve fikir adamlarıdır.”

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.