Prof. Dr. Celal Şengör: Elin dangalağına verip onu yaşatmanın anlamı yok - Haber 1Haber 1

Prof. Dr. Celal Şengör: Elin dangalağına verip onu yaşatmanın anlamı yok

Tartışma yaratan sözleriyle medyada sık sık gündeme gelen Jeoloji profesörü Celal Şengör, yine çok konuşulacak sözlere imza attı. Kendisine organlarını bağışlayıp, bağışlamayacağını sorduklarını söyleyen Şengör, organ bağışı taraftarı olmadığını söyledi.

Prof. Dr. Celal Şengör: Elin dangalağına verip onu yaşatmanın anlamı yok

21 Ocak 2019 - 23:47

ABONE OL

Polemikleriyle sık sık medyada gündeme gelen Prof. Dr. Celal Şengör, organ bağışı ile ilgili yine çok konuşulacak sözlere imza attı. Şengör, “Elin dangalağına verip onu yaşatmanın anlamı yok” sözleriyle organ bağışının taraftarı olmadığını açıkladı.

Halk TV’de yayınlanan Gürkan Hacır’ın sunduğu “Şimdiki Zaman” adlı programına katılan Şengör, tartışma yaratan açıklamalar yaptı. Kendisine organlarını bağışlayıp, bağışlamayacağını sorduklarını aktaran Şengör, “Taraftar değilim. Elin dangalağına verip onu yaşatmanın anlamı yok ama araştırma yapacaklarsa istedikleri gibi kullansınlar. Araştırma çok mühim. Ben duyuyorum osteoloji dersi için iskelet bulamıyorlar” dedi.

İnsanların gömülmeye çok meraklı olduğunu, tarihte iz bırakmış kişilerin mezarlarının nerede olduğunun dahi bilinmediğini hatırlatan Şengör, sözlerine şöyle devam etti:

“Konstantin, Fatih Cami’nin oralarda bir yerde gömülü nerede, Jüstinyanus Akdeniz’e hâkim. Yahu kardeşim gömüleceksin de ne olacak, kaybolacaksın”

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.