11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül: "Türkiye'yi tartışmalı hale getirmemek gerekir" - Haber 1Haber 1

11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül: “Türkiye’yi tartışmalı hale getirmemek gerekir”

31 Mart seçimleri ile ilgili tartışmalara 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül de katıldı. Yazılı açıklama yapan 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, “Türkiye’yi seçimleri tartışmalı bir ülke haline asla getirmemek gerekir” dedi.

11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül: “Türkiye’yi tartışmalı hale getirmemek gerekir”

12 Nisan 2019 - 23:23

ABONE OL

Ve 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül de tartışmalara katıldı. Abdullah Gül, görüşlerini internet sitesi üzerinden paylaştı. Gül, yazısında şu görüşlere yer verdi:

“Türkiye’nin 1950’de çok partili sisteme geçmesinden bu yana “neredeyse hiç bir zaman” tartışma olmadı. Özellikle 31 Mart yerel seçimleri olmak üzere son zamanlarda seçimler ve seçim sonuçlarıyla ilgili tartışmalar yaşandığını üzülerek izlediğini söyleyen Gül açıklamasında, “Bu kaçınılmaz olarak hem içeride hem dışarıda Türkiye’nin itibarını zedeliyor.

İlki, seçilen bazı adayların tüm aday olma süreçlerinde hukuki gerekleri karşılayıp adaylıkları kabul edildikten ve seçildikten sonra düşürülmeleri, sayıları çok az da olsa, oldukça tartışılacak bir durum.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.