FETÖ davasından Sözcü yazarlarına ceza yağdı - Haber 1Haber 1

FETÖ davasından Sözcü yazarlarına ceza yağdı

FETÖ davasından Sözcü yazarlarına ceza yağdı

27 Aralık 2019 - 11:11

ABONE OL

Sözcü gazetesi davasında yazarlar Emin Çölaşan ve Necati Doğru’ya “FETÖ’ye yardım” suçundan 3 yıl 6 ay 15 gün hapis cezası verildi.

Sözcü, gazetesi yazarlarının yargılandığı davada karar duruşması bugün görüldü. Mahkeme Emin Çölaşan ve Necati Doğru’ya 3 yıl 6 ay, Mustafa Çetin ve Metin Yılmaz’a 3 yıl 4 ay, Yücel Arı ve Gökmen Ulu ve Yonca Yücekaleli’ye 1 yıl 3 ay hapis cezası verdi. Sözcü Gazetesi sahibi Burak Akbay’ın dosyası ise ayrıldı.

Bugünkü duruşmaya Emin Çölaşan Ankara Adliyesi’nden SEGBİS sistemi ile katıldı. Duruşmada söz verilen savcı daha önceki mütalaasını tekrar ettiğini belirtti. Duruşmaya katılmayan gazete avukatları Ceren Yakışır ve Fahri Emeksiz’in sunduğu mazeret dilekçesi ise ‘yargılamayı uzatmaya yönelik olduğu’ iddiasıyla mahkeme heyeti tarafından kabul edilmedi. Mahkeme başkanı bu celse kararı açıklayacağını belirterek son sözleri sordu. Son sözü sorulan Emin Çölaşan, “Hakkımızda açılan boş bir davadır aleyhimize ne belge ne tanık vardır. Lafı uzatmadan beraatimi istiyorum.” dedi.

GAZETECİLERİN SON SAVUNMALARI

Gökmen Ulu da, “Daha önceden dile getirmiş olduğum savunmaları tekrarlıyorum sayın başkan. Hakkımızda dayanaksız iftiralar çürümüştür. Hukuka aykırı suçlama ile mağdur edildik. Bir an önce adaletin tecelli etmesini, beraatimi istiyorum” dedi.

Sözcü Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Metin Yılmaz ise “Gereken açıklamayı diğer duruşmalarda yaptık. Gazetecilik faaliyeti olduğunu söyledim. Beraatimi istiyorum. Adalete sığınıyorum” diye konuştu.

Mediha Olgun “Beraatimi istiyorum. Bu davada olmak beni yordu. Darbeci hiçbir zihniyeti desteklemem mümkün olmaz.” derken arkadaşımız Yonca Yücekaleli de “Beraatimi talep ediyorum” dedi. sozcu.com.tr Yönetmeni Mustafa Çetin ve Haber Koordinatörü Yücel Arı da beraat talebinde bulundu.

MAHKEME KARARINA TEPKİLER…

NECATİ DOĞRU: SOMUT BELGE YOK

Necati Doğru ise “Benimle ilgili olarak bilerek ve isteyerek FETÖ’cü örgüte yardım iddiasını kanıtlayacak belge somut olarak yoktur. Din ve Allah tüccarı insanlarla bir arada olmamız mümkün değil” dedi.

Yaklaşık 10 dakika süren duruşmada, son sözlerin ardından karar için 1 saatlik ara verildi. Aranın ardından mahkeme başkanı kararı açıkladı.

KILIÇDAROĞLU: HANGİ VİCDAN ‘BU KARAR DOĞRUDUR’ DİYECEK?

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu karara tepki gösterirken şunları söyledi: “FETÖ ile mücadele ediyorlar. Bu beyazı siyah gösterme kararıdır. Bu kadar açık. Siyasi otoritenin talimatı ile verilmiş karardır. Sözcü gazetesinin Türkiye’yi aydınlatmasına, doğruları söylemesine tahammül edemiyorlar. Baskı kuruyorlar ama ne yaparlarsa yapsınlar bu gazeteciler geçmişlerine bakıldığında işlerinden kovuldular, görevlerinden uzaklaştırıldılar ama ne olursa olsun yollarına ve mücadelelerine devam ettiler. Aynı mücadeleyi aynı kararlığı yine sürdürecekler. Beni üzen şudur; Türkiye Cumhuriyeti devletinde adaletin olmadığını, demokrasinin olmadığını bu kararla biz bütün dünyaya duyurmuş olduk. Beni üzen bu. Hangi ülke diyecek ki bu karar doğrudur. Hangi vicdan hangi adalet kurumu diyecek ki bu karar doğrudur.”

MERAL AKŞENER: ÇÖLAŞAN’A, DOĞRU’YA FETÖ’CÜLÜK YAPIŞMAZ

Kararla ilgili bir açıklama yapan İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener de şunları söyledi: “Yayın hayatı boyunca FETÖ ile mücadele etmiş Sözcü Gazetesi’nin yöneticileri ve yazarları, FETÖ’ye yardımla suçlandı. Davanın açıldığı günlerde de söylemiştim, Sözcü Gazetesi, bugünkü iktidar FETÖ’yle ortaklık yaparken, tehlikeyi görmüş ve manşetleriyle hep uyarmıştı. Çaycıyı-çorbacıyı FETÖ’cü diye toplayıp cezaevine atan iktidar ve kontrolü altındaki yargı sistemi, muhalif tüm seslere aynı suçlamayı yöneltti. Demokrasimiz ve siyasetimiz için ciddi bir ayıptır ki, iktidarda şöyle bir algı var; ‘AK Parti iktidarına karşıysanız FETÖ’cüsünüz’. Dikkat buyrun; AK Parti iktidarının, bugünkü ortağı dahil, FETÖ’cülükle suçlamadığı siyasi parti kalmadı. FETÖ’yü devlete yerleştiren, atamalarını yapan, rütbeleri veren, ihaleleri yağdıran iktidar, kendi sorumluluğunu perdelemek için, hep başkalarını suçladı. FETÖ’yle mücadele ettiğini iddia eden aynı iktidar, İYİ Parti’nin TBMM’de verdiği araştırma önergelerini ise ortağıyla birlikte hep reddetti. Bu işin aslı nedir araştırılsın diyenleri bile FETÖ’cülükle suçladı. Sözcü Gazetesi’nin yöneticilerine, Emin Çölaşan’a, Necati Doğru’ya FETÖ’cülük suçlaması yapışmaz. Ama yıllarını bu örgütle mücadeleye vakfetmiş gazetecilere, bu suçlamayla ceza vermek, bu iktidarın siciline bir leke olarak çıkmamak üzere yapışır. Sözcü ailesine geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Bu cezalarla büyük bir ayıba imza atılmıştır. Temennim, bu ayıbın temyiz sürecinde ortadan kalkmasıdır.”

 

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.