Akşener de ÇED raporuna itiraz dilekçesi verdi! - Haber 1Haber 1

Akşener de ÇED raporuna itiraz dilekçesi verdi!

Akşener de  ÇED raporuna itiraz dilekçesi verdi!

27 Aralık 2019 - 21:25

ABONE OL

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’ne gelerek Kanal İstanbul için itiraz dilekçesi verdi. Gazetecilere açıklama yapan Akşener, Kanal İstanbul’la ilgili “İYİ Parti Türkiye’ye taş üstüne taş koyan her bir ele saygı duyar. Siyasi münazaalardan uzaklaşarak alkışlarız ama taş üstündeki taşı yıkmaya kalkanlara ‘amasız, ancaksız’ karşı dururuz. Kanal İstanbul sekiz yıldır uyutulan bir proje, birden bire niye çıktı?“ dedi.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, İYİ Parti Milletvekilleri ve İYİ Parti İstanbul İl Başkanı Buğra Kavuncu, Beşiktaş’ta bulunan Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’ne gelerek Kanal İstanbul için itiraz dilekçesi verdi.

Akşener, itiraz dilekçesinin ardından yaptığı açıklamalarda şu görüşlere yer verdi:

“İSTANBULLU’NUN İSTANBUL’A ÇAKILACAK HER ÇİVİDE HAKKI VAR”

İstanbullu, İstanbul’a sahip çıkıyor” diyen Akşener, “Ben de İstanbul’da ikamet eden İstanbullu olarak ben de Kanal İstanbul’a itiraza yönelik kişisel dilekçe vermek için geldim. Biz, prensip olarak İYİ Parti Türkiye’ye taş üstüne taş koyan her bir ele saygı duyar. Siyasi münazaalardan uzaklaşarak alkışlarız ama taş üstüne taşı yıkmaya kalkan ellerinde amasız ancaksız dururuz. Kanal İstanbul sekiz yıldır uyutulan bir proje. Birden bire niye çıktı? Bilim insanları deprem için çevre için Marmara’nın durumu açısından, İstanbul’un nüfusu açısından itiraz ediyor. Daha ilginci askerler güvenlik açısından itiraz ediyor. Bu konunun uzmanı herkes itiraz ediyor. Fakat iktidar tartışmaya kapalı inatlaşarak bu işi yapacağız diye yola çıktılar. 16 milyon İstanbullunun, İstanbul’a çakılacak her çivide hakkı var. Madem bizi dinlemiyorsunuz, İstanbullularda böyle iki bin üç bin kişilik sıralarla bireysel hak kullanıp itiraz ediyor.

Vatandaşlar, Kanal İstanbul projesine itiraz için il müdürlüğüne akın etti“20 MİLYAR DOLARI NE İDÜĞÜ BELİRSİZ BİR SİSTEME KOYACAKSINIZ”

Siz günde 10 lira zam yapıyorsunuz asgari ücrete, marketlerin pazarların önünden insanlar geçemiyor. Çocuklar aç. Böyle bir ekonomik yıkımın üzerine 20 milyar doları ne idüğü belirsiz bir sisteme koyacaksınız. Anladığım kadarıyla 5 müteahhit kazanacak. Onların bulduğu yabancı ortaklar kazanacak. Hastanelere hasta, köprülere araba geçiş garantisi verildiği gibi buraya da yapılırsa gemi garantisi verilecek. Siz, biz hepimiz bu eksiyi kapatacağız. Dış işleriyle ilgili, Montrö’yle ilgili pek çok itiraz var. Bu tepkiyi göstermek için buradayız.

 

“UMARIM PROJE RAFA KALKAR”

Umuyorum ki İstanbullunun bu tavrını her ne kadar saraydan çıkamıyorsa da sadece etrafındakilerin tesiriyle adımlar atıyorsa da Erdoğan, cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminin getirdiği nokta budur. Umarım sağduyusu devreye girer ve bu proje rafa kalkar.

 

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.