Putin'in aradığını Trump'a söylememişler - Haber 1Haber 1

Putin’in aradığını Trump’a söylememişler

Putin’in aradığını Trump’a söylememişler

05 Ocak 2020 - 0:13

ABONE OL
Rusya lideri Vladimir Putin’in 2017 ocak ayında, başkanlığının ilk aylarında Donald Trump’ı telefonla aradığı, ancak danışmanlarının kendisine haber vermediği ortaya çıktı.

ABD Başkanı yeni öğrendiği bir haberle şok yaşadı. Rusya lideri Vladimir Putin’in 2017 ocak ayında, başkanlığının ilk aylarında Donald Trump’ı telefonla aradığı, ancak danışmanlarının kendisine haber vermediği ortaya çıktı. Bu skandal, ABD’li gazeteci Peter Bergen’in “Trump ve Generalleri: Kaosun Maliyeti” adlı kitapta ilk kez kamuoyuna yansıdı. Kitapta yayınlanan iddiaya göre, 27 Ocak 2017’de Donald Trump dönemin İngiltere Başbakanı Theresa May ile öğlen yemeğindeyken May, “Putin sizi aradı mı?” diye sordu. Trump net bir şekilde “Hayır, ondan telefon gelmedi” dedi.

“ŞAKA MI YAPIYORSUN”

Tam bu sırada Trump’ın eski ulusal güvenlik danışmanı general Michael Flynn eğilerek, “Efendim bu görüşmeyi şu anda ayarlamaya çalışıyoruz, Başkan Putin birkaç gün önce aradı. Ama sizin programınıza almayı henüz başaramadık” dedi.

Bu yanıta kızan Trump, “Şaka mı yapıyorsun? Vladimir Putin aradı ve sen beni görüştürmedin mi? Nasıl böyle bir saçmalık düşünürsün?” diye tepki gösterdi.

Flynn’ın “Biliyorsunuz pek çok telefon geliyor ve kiminle görüşeceğinizi düzenlemeye çalışıyoruz” sözleri Trump’ı yatıştırmadı.

Türkrus sitesinin aktardığına göre, o dönemde Beyaz Saray’da bir grubun, Trump’ın Putin ile ilişki kurmasını ve Rusya ile yakınlaşmayı engellemek için çaba gösterdiği de kitapta anlatılıyor.

Trump bu olaydan bir gün sonra Putin ile bir saat süren bir telefon görüşmesini yaptı. İki liderin ilk telefon görüşmesi 14 Kasım 2016’da Trump seçildikten hemen sonra yapılmıştı.

Trump, Putin’i “yeryüzünde bizi yok edebilecek tek adam” diye nitelediği ve danışmanlarıyla bu skandalı daha sonra değerlendirdiği belirtildi. Trump’ın danışmanlarından birine, “Bu nasıl bir saçmalık! Putin beni arıyor ve siz bağlamıyorsunuz! Sizin ne yaptığınızı anlamıyorum” diye çıkıştığı belirtildi.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.