.Bolu Dağı kar nedeniyle ulaşıma kapandı - Haber 1
.Bolu Dağı kar nedeniyle ulaşıma kapandı - Haber 1 Anasayfa'ya git | Anasayfam yap | Sık kullanılanlara ekle | RSS

.Bolu Dağı kar nedeniyle ulaşıma kapandı

İstanbul’da kar yağışı özellikle Anadolu yakasında etkili oluyor. Beykoz ve Şile’de kar kalınlığı 20 cm’yi buldu. Yoğun kar yağışı nedeniyle TIR’ların kayması sonucu Bolu Dağı ulaşıma kapandı.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nce yapılan son değerlendirmelere göre, Marmara'nın batısı ile Kıyı Ege dışında ülke genelinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Akdeniz, Doğu Karadeniz kıyıları ile Güneydoğu Anadolu'da yağmur ve sağanak, diğer yerlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde görülecek yağışların; Marmara'nın doğusu, Doğu Akdeniz, Batı Karadeniz, Doğu Anadolu'nun güney ve batısı, Güneydoğu Anadolu ile Samsun, Ordu, Giresun, Trabzon, Gümüşhane, Bayburt, Karaman, Niğde, Kayseri ve Sivas çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor. Sabah ve gece saatlerinde Trakya ile iç ve doğu kesimlerde buzlanma ve don olayı bekleniyor.     

Rüzgar genellikle kuzey ve kuzeybatı, doğu kesimlerde güneyli yönlerden hafif ara sıra orta kuvvette, Marmara, Ege ve Batı Akdeniz kıyıları, İç Anadolu ile Doğu Karadeniz kıyılarında kuzeyli, Doğu Akdeniz kıyılarında güney ve güneybatılı yönlerden kuvvetli (40-60 km/s) olarak esecek.

BURSA-ANKARA KARAYOLU TRAFİĞE KAPANDI

 Bursa' nın Ankara ile kara ulaşımını sağlayan İnegöl' ün Mezitler mevkii buzlanma nedeniyle araçların kayması sonucu trafiğe kapandı.

MİNİBÜS 8 YOLCUSUYLA KARA SAPLANIP MAHSUR KALDI
 
Malatya Pötürge karayolunun Kubbedağ mevkiinde  bir yolcu minübüsü yoğun kar yağışı ve tipi nedeniyle  kara saplanıp mahsur kaldı.. 8 yolcusuyla yolda kalan yolcu minübüsünü kurtarmak için kurtarma ekipleri çalışma başlattı....

BEYKOZ VE ŞİLE'DE KAR KALINLIĞI 20 CM'YE ULAŞTI 

İstanbul'da kar yağışı gece boyunca etkili oldu. Kar yağışı özellikle gece saatlerinde Hadımköy, Zekeriyaköy, Beykoz, Şile, Kartal ve Ümraniye'nin yükseklerinde etkili oldu. İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan açıklamaya göre kar kalınlığı Beykoz ve Şile'nin köyleri ile Aydos'da 20, Zekeriyaköy'de 16, Çamlıca ve Çekmeköy'de 12, Ümraniye ve Hadımköy'de 7 cm'ye ulaştı.

Yapılan açıklamada, "Kar yağışının bu akşam geç saatlere kadar aralıklarla devam etmesi ve sonrasında İstanbul'u terk etmesi bekleniyor" denildi. Ana arterler ve ara sokaklarda herhangi bir olumsuzluk yaşanmadığı belirtilen açıklamada, "Köprü yollarında ise rutin trafik seyri hakim oldu. Uzmanlar en büyük sıkıntının kar lastiği kullanılmamasından kaynaklandığını belirtiyor. Kar lastiğinin karda ve buzlu yolda yeri daha fazla kavradığı ve kaymaya engel olduğu belirtiliyor" ifadesi kullanıldı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Afet Koordinasyon Merkezi’nden (AKOM) yapılan yazılı açıklamaya göre kar yağışı süresince çalışmalara 870 araç ve iş makinesi, 2 bin 406 personel katılacak. Kentte yarından itibaren perşembe gününe kadar yağış yok. Hava sıcakları da yarından itibaren artmaya başlayacak.

EĞİTİME KAR TATİLİ

Bazı il ve ilçelerde yoğun kar yağışı nedeniyle eğitime ara verildi.

 İşte okulların tatil edildiği il ve ilçeler:

Niğde

Adıyaman
Bursa'nın Büyükorhan, Keles ve Orhaneli ilçeleri
Konya'nın Beyşehir ve Doğanhisar ilçe merkez, belde ve köylerinde
Karaman'ın Başyayla ilçesinde

Kütahya'nın Simav, Pazarlar ve Şaphane ilçelerinde

Isparta'nın Yalvaç ilçesinde

Sivas merkeze bağlı belde ve köyler

Nevşehir’in Acıgöl, Avanos ve Hacıbektaş ilçelerinde

Malatya'nın Hekimhan ilçesinde 1 gün ara

Çankırı ve Yozgat’ta yoğun kar yağışı nedeniyle okullar bugün tatil edildi 

Kırşehir’in Çicekdağı İlçesinde, ilköğretim ve liseler kötü hava koşulları nedeniyle bir gün tatil edildi.

BURSADA 80 KÖY YOLU KARDAN KAPANDI, 3 İLÇEDE OKULLAR TATİL EDİLDİ
Tüm yurdu etkisi altına alan kar yağışı Bursa’da da hayatı olumsuz yönde etkiliyor. Kar yağışı nedeniyle Bursa ve ilçelerine bağlı 80 köy yolu ulaşıma kapanırken, Orhaneli, Keles ve Büyükorhan ilçelerinde okullar 1 gün tatil edildi. Türkiye’nin en önemli kış turizm merkezlerinden Uludağ’da kar kalınlığı bir günde yarım metre artarak 2 metre 80 santime ulaştı.

BURSA'DAN KAR MANZARALARI
Bursa ve çevresinde dün başlayan kar yağışı aralıklarla devam ediyor. Kar yağışı yüzünden Orhaneli, Keles ve Büyükorhan ilçelerinde okullar 1 gün süreyle tatil edildi. Orhangazi İlçesi’nde de taşımalı eğitime 1 gün ara verildi.

Kar yağışı ulaşımı da olumsuz yönde etkiledi. Bursa’nın İngöl, İznik, Nilüfer, Osmangazi, Orhangazi, Mudanya ve Gürsu ilçelerinde 80 köy yolu ulaşıma kapandı. İl Özel İdare Köy Yolları Şefliği tarafından köy yollarının yeniden ulaşıma açılması için ekipler tarafından çalışmalar sürdürülüyor.

 

AA - DHA

İlgili Haberler
Salak Dağı kurbanlarını vermiyor

Salak Dağı kurbanlarını vermiyor

Endonezya’da tanıtım uçuşunda Salak Dağı’na düşen Rus Superjet-100 uçağının kurbanlarına iki gündür ulaşılamıyor. Yoğun sis nedeniyle helikopterler, uçağın düştüğü bölgeye yaklaşamıyor.
Kato Dağı ateş altında

Kato Dağı ateş altında

Hakkari-Şırnak sınırında PKK üyelerinin barındığı Kato Dağı’nın dün akşam saatlerinden itibaren helikopterler tarafından ateş altına alındığı ve bombardımanın bugün de devam ettiği bildirildi.
Cudi Dağı’nda PKK operasyonu

Cudi Dağı’nda PKK operasyonu

Şırnak’ın Cudi Dağı’nda tespit edilen bir grup PKK’lıyı etkisiz hale getirmek için geniş çaplı operasyon başlatıldı.

Yorumlar yükleniyor...