Barzani Yardım Vakfı ekipleri Gaziantep'te depremzedelerin yardımına koştu - Haber 1Haber 1

Barzani Yardım Vakfı ekipleri Gaziantep'te depremzedelerin yardımına koştu

Barzani Yardım Vakfı ekipleri Gaziantep'te depremzedelerin yardımına koştu

08 Şubat 2023 - 22:40

ABONE OL

GAZİANTEP (AA) – Kahramanmaraş merkezli 10 ili etkileyen depremler dolayısıyla Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) tarafından gönderilen Barzani Yardım Vakfı'na bağlı görevliler ve 3 çok amaçlı sağlık aracı, Gaziantep'in İslahiye ilçesinde deprem mağdurlarına hizmet veriyor.

Pazarcık ve Elbistan merkezli 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremlerin ardından IKBY Barzani Yardım Vakfı depremden etkilenen vatandaşlar için 3 çok amaçlı sağlık aracı gönderdi.

İslahiye ilçesine konuşlanan ekipler, depremzedelere hizmet vermeye başladı.

Sorumlu doktor Abbas Azad, AA muhabirine, IKBY yetkililerinin koordinasyonu ile ekip olarak Türkiye'ye geldiklerini söyledi.

Depremden etkilenen vatandaşlara yardım etmeye çalıştıklarını aktaran Azad, "Ekiplerimizle depremzedeler için sağlık malzemeleri ve yaşamsal malzemeler dağıtıyoruz. Ayrıca arama kurtarma ekiplerimiz şu anda sahada çalıyorlar. Barzani Yardım Vakfı olarak 3 ekip ayrı şeklinde faaliyet gösteriyoruz. Sağlık ekipleri, arama kurtarma ve yardım dağıtma ekipleri farklı şehirlerde ayrı ayrı canla başla faaliyet gösteriyor." diye konuştu.

Azad, ihtiyaç olduğu sürece hizmet vermeye devam edeceklerini sözlerine ekledi.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.