Bilet.com yurt dışında etkinlik bileti satışına başladı - Haber 1Haber 1

Bilet.com yurt dışında etkinlik bileti satışına başladı

Bilet.com yurt dışında etkinlik bileti satışına başladı

15 Eylül 2023 - 11:48

ABONE OL

İSTANBUL (AA) – Bilet.com'da kullanıcılar artık yurt dışı seyahatlerini planlarken, yola çıkmadan seyahat edecekleri ülkedeki etkinlikleri inceleyip etkinlik biletlerini satın alabiliyor.

Firmadan yapılan açıklamaya göre, Türkiye’nin Seyahat Deneyim Platformu olma vizyonuyla yola çıkan Bilet.com, yurt dışı etkinlik bileti pazarında da daha fazla pazar payı alma yolunda önemli adımlar atmaya devam ediyor.

Global pazarda, müze, tema park, akvaryum, hayvanat bahçesi ve şehir turları gibi birçok etkinlik türünde online bilet satışını artırmayı hedefleyen firma, yurt dışı etkinlik bileti sektöründe yatırımlarını ve iş birliklerini artırıyor. Kullanıcılar artık yurt dışı seyahatlerini planlarken, yola çıkmadan seyahat edecekleri ülkedeki etkinlikleri inceleyip etkinlik biletlerini satın alabilecek.

Açıklamada verilen bilgilere göre, Bilet.com 2022 yılı ağustos ayından itibaren Tiqets firması ile yurt dışındaki popüler etkinlik alanlarının online biletlerini satıyor. Şimdi ise birçok farklı kıtada çok daha geniş bir ürün yelpazesi ile yurt dışı etkinlik piyasasında boy gösteren Bilet.com, Mayıs 2023 yılı itibarıyla dünyanın en büyük etkinlik biletleme platformlarından Musement ile anlaşarak ürün çeşitliliğini artırmaya devam ediyor.

Atılan bu adımların neticesinde firma artık dünyanın her noktasında rekabetçi fiyatlarla etkinlik bileti satışlarını sürdürüyor. Firmanın satışını yaptığı Yurt Dışı Etkinlik Biletleri için başlıca ülkeler ise Fransa, Yunanistan, İtalya, Almanya, İngiltere, İspanya, Birleşik Arap Emirlikleri, Amerika Birleşik Devletleri, Hollanda, Danimarka, Belçika, Avusturya ve Avustralya oldu.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Bilet.com Genel Müdürü Doç. Dr. Atakan Kurt, ileriki süreçte global hedefler doğrultusunda hem satış yapılan ülkelerin hem de satışa açılan etkinliklerin sayısında artış olacağını belirterek, "Tüm dünyadaki etkinlik bileti pazarlarında da önemli oyuncular arasına girmeyi hedefliyoruz." ifadelerini kullandı.

– Geniş etkinlik yelpazesi ve pazar payı

2015 yılında bir teknoloji girişimi olarak İstanbul Üniversitesi Teknokent’te faaliyete geçen Bilet.com yurt dışında sektörünün en önemli oyuncularıyla anlaşarak global bir Bilet SuperApp’i olmayı hedefliyor. Türkiye’de teknoloji alanında girişimci olmak isteyen gençlere örnek teşkil eden firma, yurt dışı faaliyetlerine ağırlık vererek küresel bir marka olma yolunda atılımlarını sürdürüyor.

Yakın zamanda havalimanı transfer hizmetini de müşterilerine sunan Bilet.com, uçak, otobüs ve feribot biletlerinin yanı sıra araç kiralama ile otel rezervasyonu hizmetlerini de sürdürürken, yaptığı global yatırımlar sonucunda etkinlik sektöründe de global pazarda yer alıyor.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.