Gezici kütüphane, Ardahan Kalesi'ni ziyaret edenlerle buluşuyor - Haber 1Haber 1

Gezici kütüphane, Ardahan Kalesi'ni ziyaret edenlerle buluşuyor

Gezici kütüphane, Ardahan Kalesi'ni ziyaret edenlerle buluşuyor

16 Kasım 2023 - 13:20

ABONE OL

ARDAHAN (AA) – Ardahan'da köy çocuklarının kitapla buluşturulması amacıyla hayata geçirilen gezici kütüphane otobüsü, Ardahan Kalesi'ni ziyaret edenlere hizmet veriyor.

İl Halk Kütüphanesi bünyesinde kentte 2018'de hizmete başlayan gezici kütüphane otobüsü, kırsalda köy çocuklarının ayağına kadar gitmenin yanında kentin tarihi mekanlarında hizmete başladı.

Kırsalda 200 noktada çocuklarla buluşup 858 üyeye ulaşan kütüphane otobüsünden 4 bin 60 öğrenciye ödünç kitap verildi.

İl Kültür ve Turizm Müdürü Uğur Dede, AA muhabirine, havaların sıcak seyretmesi nedeniyle Ardahan Kalesi'ni ziyaret edenlere kütühane hizmet vermeye başladıklarını söyledi.

Amaçlarının hem kütüphaneyi hem de kaleyi tanıtmak olduğunu ifade eden Dede, şöyle konuştu:

"Kütüphanemiz, mevsim şartlarından dolayı nisan ve ekim ayı arasında kırsaldaki çocuklara hizmet veriyor. Sezonu kapattık ancak havalar sıcak ve açık. Bunu fırsata çevirmek için arkadaşlarımız bu kez güzergahı Ardahan Kalesi olarak belirledi. Çok da iyi oldu. Kalemizi ziyaret edenler, farklı bir hizmetle karşılaşınca mutlu oluyorlar. Bazıları gelip kütüphane hakkında bilgi edinirken bazıları da bir süre kitap okuma fırsatı buluyor."

Dede, ziyaret edenlerin bazılarının da üye olmaya çalıştığını belirtti.

Ardahan Üniversitesi'nde öğrenim gören Esra Çelik Ardahan Kalesini ziyarete geldiğini, burada kütüphaneyi görünce kitap okuma fırsatı bulduğu için mutlu olduğunu söyledi.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.