Halep kırsalındaki çocuklar için tiyatro gösterisi düzenlendi - Haber 1Haber 1

Halep kırsalındaki çocuklar için tiyatro gösterisi düzenlendi

Halep kırsalındaki çocuklar için tiyatro gösterisi düzenlendi

27 Nisan 2023 - 23:45

ABONE OL

İDLİB (AA) – Suriye'de, Beşşar Esed rejimi güçlerinin saldırılarında yerinden edilen ve Türkiye'de 6 Şubat'ta meydana gelen depremlerden etkilenen afetzede çocuklar için Halep ilinin batısındaki Etarib ilçesinde tiyatro gösterisi yapıldı.

​​​​​​​Etarip Kültür Merkezinde, "Bayram Gülüşü" adı altında çeşitli oyunlar, yarışmalar ve sergilenen tiyatro gösterisiyle çocuklar doyasıya eğlendi.

Kültür Merkezi Müdür Yardımcısı Ubeyde Adud, AA muhabirine, "Tiyatroda, mümkün olduğunca affetmenin önemini anlattık. Çocukların yüzlerini güldürdük, yüzlerinden hüznü silmeyi arzu ettik." dedi.

Tiyatro sanatçısı Diya Assud da çocukları sevindirmek için iki tiyatro etkinliği düzenlediklerini, böylece çocuklara dostluk ve affetme gibi değerlerin önemini öğrettiklerini söyleyerek, "Çocuklara kurgulu oyunlar üzerinden çeşitli değerler aşıladık. Sadece eğlenceye odaklanmadık, eğitim ve öğretimin önemini de anlattık." ifadesini kullandı.

Tiyatro izlemeye gelen çocuklardan 11 yaşındaki Abdullah Abdürrahim de babasını Esed rejiminin saldırısında, evini ise depremde kaybettiğini söyledi. Etkinliği düzenleyenlere teşekkür eden Abdürrahim, tiyatro izleyip oyunlar oynadıklarını kaydetti.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.