Kanarya kendine geldi, Avrupa'da 'devam' dedi - Haber 1Haber 1

Kanarya kendine geldi, Avrupa’da ‘devam’ dedi

Kanarya kendine geldi, Avrupa’da ‘devam’ dedi
Son Güncelleme :

05 Kasım 2021 - 8:04

58 okunma

Fenerbahçe, UEFA Avrupa Ligi D Grubu 4. haftasında deplasmanda Belçika ekibi Royal Antwerp’i 3-0 mağlup etti. Bu sonuçla sarı-lacivertliler gruptaki ilk galibiyetini alırken puanını 5’e yükseltti ve 2. sıradaki Olympiakos’la puan farkını 1’e indirdi.

Avrupa Ligi D Grubu’nda kader maçına çıkan Fenerbahçe, deplasmanda Antwerp’i 3-0’lık skorla mağlup ederek gruptaki dördüncü maçında ilk galibiyetini elde etti.

Gruptan çıkma umutlarını korumayı başaran Fenerbahçe, özellikle ilk yarıda oynadığı futbolla da göz doldurdu. Süper Lig’de son 3 maçını kaybeden ve Avrupa Ligi’nde son olarak Antwerp ile berabere kalan Fenerbahçe, 4 resmi maçtan sonra galibiyetle tanışmış oldu ve kötü gidişe dur dedi.

Skoru ilk yarıda belirledi

Antwerp karşısında Mert Hakan Yandaş (9′), Max Meyer (16′) ve Mergim Berisha’nın golleriyle ilk yarıda üç gol atarak 2002’den beri ilk kez bunu başaran Fenerbahçe, farkı daha da arttıracak şansları değerlendiremedi. İkinci yarıda skoru korumayı bilen Fenerbahçe, Antwerp deplasmanından 3-0’lık galibiyetle ayrılarak Olympiakos’un Frankfurt’a yenildiği gecede üst tura yükselme umutlarını son iki maç öncesinde korumayı bildi.

 

Fenerbahçe gruptaki ilk galibiyetini alarak puanını 5 yaparken, Antwerp 1 puanda kaldı. Sarı lacivertliler, grupta bir sonraki maçında Olympiakos deplasmanına konuk olacak.

Pereira: “Kaybettiğimiz özgüveni takıma vermemiz gerekiyordu”

UEFA Avrupa Ligi D Grubu 4. hafta maçında deplasmanda Belçika ekibi Royal Antwerp’i 3-0 yenen Fenerbahçe’nin teknik direktörü Vitor Pereira, sonucu hak ettiklerini ve takımdan memnun olduğunu söyledi.

Bosuil Stadyumu’nda karşılaşmanın ardından düzenlenen basın toplantısında konuşan Pereira, Royal Antwerp karşısında iyi oynadıklarını söyledi.

Pereira, “Son haftalar zordu ama kişiliğimizin ve takım ruhumuzun olduğunu gösterdik. Bu gece, sonucu hak ettik. Takımımdan çok memnunum.” diye konuştu.

Zor bir hafta geçirdiklerini aktaran Pereire, “Geçen haftalarda kaybettiği öz güveni takıma vermemiz gerekiyordu.” ifadesini kullandı.

Trabzon, Alanya veya Konya’daki maçların karşılaştırılmaması gerektiği dile getiren Pereira, şunları söyledi:

“Sıradaki maçlar çok önemli. Dinlenip aklımızdaki çipi değiştirmemiz ve sıradaki maça odaklanmamız lazım. Takımımdan, taraftarımızdan, başkanımızın tutkusundan şüphem yok. Başarılı olmak için her şeye sahibiz. Yapmamız gereken dengeyi koruyup doğru yolda devam etmek.”

İrfan Can Kahveci’nin oyunuyla ilgili soruyu yanıtlayan Pereira, “İrfan Can’ın kalitesini biliyoruz. Ciddi bir sakatlık yaşadı, uzun süre oynamadı. Ama şimdi formuna kavuşuyor.” dedi.

“Bu gece takımın ruhunu çok beğendim. Umarım böyle devam ederler.” ifadesini kullanan Pereira, bugünkü maçta forma giyemeyen Luiz Gustavo, Enner Valencia, Altay’ın da bu maçta ruhen takımla birlikte sahada olduğunu, kendilerine teşekkür ettiğini belirtti.

FİKSTÜR - Maç Yok

Tümünü Gör

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.