Microsoft, BAE merkezli yapay zeka firması G42'ye 1,5 milyar dolar yatırım yapacak - Haber 1Haber 1

Microsoft, BAE merkezli yapay zeka firması G42’ye 1,5 milyar dolar yatırım yapacak

– Anlaşma kapsamında Microsoft Başkanı Brad Smith, G42’nin yönetim kurulunda yer alacak

Microsoft, BAE merkezli yapay zeka firması G42’ye 1,5 milyar dolar yatırım yapacak

18 Nisan 2024 - 10:38

ABONE OL

BERLİN (AA) – ABD’li teknoloji şirketi Microsoft’un Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) merkezli yapay zeka firması G42’ye 1,5 milyar dolar yatırım yapacağı bildirildi.

Microsoft’tan yapılan açıklamaya göre, şirket, yapacağı 1,5 milyar dolarlık yatırımla G42’nin azınlık hissesine sahip olacak.

Anlaşma kapsamında Microsoft Başkanı Brad Smith, G42’nin yönetim kurulunda yer alacak. G42, başta kamu olmak üzere müşterilerine gelişmiş yapay zeka çözümleri sunmak için uygulamalarını ve hizmetlerini Microsoft’un bulut bilişim platformu Azure üzerinde çalıştıracak.

Microsoft ve G42 Orta Doğu, Orta Asya ve Afrika’daki ülkelere gelişmiş yapay zeka ve dijital altyapı getirmek için birlikte çalışacak. Ayrıca iki şirket, BAE’de yapay zeka becerilerini artırmak için geliştiricilere yönelik 1 milyar dolarlık bir fon kurulmasını destekleyecek.

Halihazırda ChatGPT’nin geliştiricisi OpenAI ile ortak olan G42, bulut bilişimden sürücüsüz arabalara kadar birçok uygulama için yapay zeka geliştiriyor.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.