Tiyatro Frankfurt, "Walter Möller" ödülüne layık görüldü - Haber 1Haber 1

Tiyatro Frankfurt, “Walter Möller” ödülüne layık görüldü

Tiyatro Frankfurt, “Walter Möller” ödülüne layık görüldü

17 Kasım 2022 - 23:57

ABONE OL

İSTANBUL (AA) – Almanya'nın Frankfurt şehrinde faaliyetlerini sürdüren tiyatro topluluğu Tiyatro Frankfurt'a "Walter Möller" plaketi takdim edildi.

Konuya ilişkin yapılan açıklamaya göre, "Walter Möller" ödülü, Frankfurt Belediyesi tarafından 1975'ten beri eski belediye başkanı Walter Möller anısına her iki yılda bir toplumun kültürel ve sosyolojik gelişime olumlu katkı sağlayan gruplara veriliyor.

Bu yılki ödül, jüri değerlendirmeleri sonucu Tiyatro Frankfurt ile Px Sozialwerk GmbH'in oldu.

Açıklamada görüşlerine yer verilen ve ödül törenine katılan Frankfurt Başkonsolosu Erdem Tunçer, "Walter Möller Ödülü'ne bu yıl layık bulunan iki gruptan bir tanesinin Tiyatro Frankfurt olmasından büyük mutluluk duyduk. Frankfurt'un kültürel hayatına önemli katkılar sunan Tiyatro Frankfurt'un bu ödüle layık görülmesi Hessen'deki Türk toplumu açısından da bir gurur kaynağı. Başkonsolosluk olarak sanatsal ve kültürel faaliyetlere samimi biçimde destek sağlamaya çalışıyoruz. Bu bağlamda Frankfurt Türk Tiyatro Festivali'ne olan desteğimiz devam edecek. Tiyatro Frankfurt'un 12 yıllık mazisinde emeği geçen herkesi tebrik ediyoruz." ifadelerini kullandı.

Frankfurt Belediyesi Meclis Başkanı Hilime Arslaner de "Türk tiyatrosu Frankfurt mozaiğinin büyük bir parçasıdır. Çünkü sadece Frankfurt'ta 500 binden fazla Türk kökenli insan yaşamakta. Hessen eyaletinde ise 350 binden fazla Türk kökenli insan var. Türkçe tiyatro, birinci dili veya ana dili Türkçe olan herkes için, hatta Türkçe öğrenmiş insanlar için önemlidir. Bu şekilde Türkiye'deki dille ve toplumsal söylemle iletişim halinde kalırsınız." değerlendirmesini yaptı.

Şehir Parlamentosu Başkanı olarak amacının Frankfurt toplumunu bir araya getirmek olduğunu vurgulayan Arslaner, "Sosyal uyum, farklı insanları bir araya getirmek, bunlar çok önemli." dedi.

Tiyatro Frankfurt Genel Sanat Yönetmeni Kamil Kellecioğlu ise şunları kaydetti:

"Biz ekip olarak her zaman sanatın iyileştirici gücüne inandık ve bu şekilde yol aldık. Frankfurt'un en prestijli ödülünü bir Türk Meclis Başkanı'nın elinden almak inanılmaz bir duygu. Toplum ve insanlık adına tiyatronun ne kadar önemli olduğunu anlatma çabamızın bu şekilde sonuçlanması bizi çok mutlu ediyor. Kültürlerarası etkileşimde sanatın en önemli enstrümanı olan tiyatro ile daha çok, daha iyi zamanlar geçirmeyi ümit ediyoruz."

Tiyatro Frankfurt Koordinatörü Venüs Bekar'ın teşekkür konuşması yaptığı törene katılanlar arasında Frankfurt Kültür ve Turizm Ateşesi Ahmet Alemdar, Nürnberg Sanat Fabrikası'ndan Burcu Firat Uygur ve Tiyatro Frankfurt ekibi de yer aldı.

Tiyatro Frankfurt, ayrıca "Aşkımızın Son Durağı" adlı oyununu, 3 Aralık'ta Frankfurt Gallus Tiyatrosu'nda sahneleyecek.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.