Almanya 30 milyon doz ek Pfizer-BioNTech aşısı sağladı - Haber 1Haber 1

Almanya 30 milyon doz ek Pfizer-BioNTech aşısı sağladı

Almanya 30 milyon doz ek Pfizer-BioNTech aşısı sağladı

21 Aralık 2020 - 12:36

ABONE OL

Almanya’dan 30 milyon doz ek aşı!

COVID-19 verilerinin derlendiği Worldometers sitesine göre, Çin’in Hubey eyaletine bağlı Vuhan kentinde başlayan ve ardından dünyanın geneline yayılan salgında tespit edilen toplam vaka sayısı 77 milyon 1365’e yükseldi.

Bild Am Sonntag’ın Sağlık Bakanlığı kaynaklarına dayandırdığı haberine göre, Almanya BioNTech SE ve Pfizer Inc. tarafından geliştirilen COVID-19 aşısından 30 milyon doz ek sipariş sağladı. Bild’e göre Avrupa Birliği planı aracılığıyla gelecek 55,8 milyon doz ve 50,5 milyon Moderna aşısı dozu ile birlikte Almanya’nın 2021’de sürü bağışıklığına kavuşabilme olasılığı var.

Federal Sağlık Bakanı Jens Spahn çarşamba günü yaptığı açıklamada Almanya’ın Pfizer-BioNTech aşısını uygulamaya 27 Aralık tarihinde başlayabileceğini ifade etmişti. ABD Gıda ve İlaç Dairesi FDA, Moderna aşısına onay verdi. ABD’de aşılamanın başındaki isim Moncef Slaoui Moderna aşılarının uygulanmasına pazartesi günü başlanacağını bildirdi.

Aşıların hayata hızlı geçirilmesine destek olmak için kurulan Operation Warp Speed mekanizması pazartesi 5,9 milyon doz Moderna aşısının sevkiyatına başlanması yönünde çağrı yaptı. Almanya ek olarak 30 milyon doz Pfizer/BioNTech aşısı sağladı. Bild gazetesinin haberine göre, Almanya daha önceki aşı siparişleriyle birlikte 2021 yılında sürü bağışıklığını sağlayabilecek duruma ulaştı. Bloomberg verilerine göre şu ana kadar 5 ülkede 1,8 milyondan fazla kişi aşılandı. ABD’de pazar akşamı itibarıyla 556.208 doz aşı uygulandı.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.