Atla gel demekle olmuyor... - Haber 1Haber 1

Atla gel demekle olmuyor…

21 Aralık 2015 - 11:28

ABONE OL

Atla gel demekle olmuyor:)

Öyle göründüğü kadar da kolay değil ayrıca. Sabır ve enerji gerektiren bir spor. Eğer spor yapmıyorsanız ve ata binecekseniz buna pişman olmamak için öncesinde ısınmanızı önemle hatırlatırım! Zira bacaklarınızda yoğun bir ağrı hissedebilirsiniz. Benim gibi sporcuysanız hiçbir sorun yok…

En asil, en harika hayvan olan atlar,kendilerindeki bu asaleti binicilik sporuna da yansıtıyorlar.

Spora doymayan ben,son zamanlarda favori sporum olan biniciliğe profesyonel kişilerden birebir ders alarak başladım ve okadar keyif aldım ki bunu paylaşmadan ve bu sporun özellikle çocuk yaşlarda yapılmasını ve bunun özellikle sağlığa faydalarını önermeden geçmek bencillik olurdu…

AT NASIL BİR HAYVANDIR?

“Cesur ve atılgan olduğu gibi sahibine son derece itaatkar olan atlar,sahibi dilerse dolu dizgin dörtnala koşar,isterse aheste yürür,isterse durur.Her durumda sahibini memnun etmeye dikkat eder. Yorgunluğa bakmaksızın kendini çatlatmak pahasına da olsa olanca gayret ve kuvvetini itaat uğruna sarf eder.”

AYAKTA UYUMA! diye yaptığımız kinayeler,atlar için gerçek çünkü atlar ayakta uyurlar ve uyurken yere hiç düşmezler;düşmezler çünkü bacak kemiklerinin kilitlenebilme özelliği var.

Ancak kendilerini güvende hissederlerse yatabilirler ve yatmaları daha sağlıklıdır.Bir at yatarak uyuduğunda sürüdeki diğer atlardan biri yanında ayakta durur veya derin olmayan biçimde ayakta uyur.Tamamen yalnız olan bir at içgüdülerinin tehlike uyarısı nedeniyle hiç derin uyuyamaz ve bu nedenle uyku kalitesi düşer.

SAĞLIĞA FAYDALARI

Sporun her dalı sağlığa faydalı,tabi kişinin de sağlık geçmişi ve durumuna göre seçileni en faydalı ve doğrusu.Herkes her sporu yapar demek doğru olmaz…

7’den 77’ye yaş sınırı olmaksızın yapılabilen binicilik sporunda en temel şart atları sevmek ve dengedir.Atlara karşı çekingen olan kişiler eminim bir kez denedikleri zaman atların o güzel enerjilerini hissedecekler ve en sadık dostlarına kavuşacaklar:)

sağlığa faydalı demiştim…..

.Kan dolaşımı ve solunum sistemini iyileştirir

.Kişinin duruşunu düzeltir,dik ve doğru oturmayı öğretir

.Denge ve koordinasyonunuzu geliştirir

.Atın ritmik yürüyüşüne uyum sağlarken özellikle pelvik kaslar çalışır ve at hızlandıkça kişinin diğer kas gurupları da çalışmaya başlar

.Farkındalık gelişir,dış dünyaya karşı daha uyanık olmanızı sağlar

ZİHİNSEL FAYDALARI

Atın üzerinde dengeyi ve kontrolü sağlamak,kişinin özgüvenini geliştirir

.Atın üzerinde özgürce koşmak mutluluk verir

.Dışarıda temiz havada yapılan bir spor olması,stresi alır,mutlu,huzurlu,enerjik hissettirir.

.Zihin asla bu spordan kopmaz çünkü hergün yeni birşeyler öğrenilir.ATI TIMARLAMAK DA BUNA DAHİL:)

.Hafızayı uyanık tuttuğu bilimsel olarak kanıtlanmıştır ki bu da ileriki yaşlarda unutkanlık sorunlarına engel olur.

.Ata güvenmeyi öğrendiğiniz için etrafınızdaki insanlara da güven duymayı öğrenirsiniz.

KONTROL ,GÜVEN ve BAŞARI HİSSİ

Gündelik hayatımızdaki olası sorunlarla başa çıkabilmemizi ve kriz yönetimi yapmamızı sağlar…

ZİHİNSEL,FİZİKSEL VE/VEYA HİPERAKTİF KİŞİLERİ İYİLEŞTİRİCİ,DAHA KALİTELİ YAŞAM ŞARTLARINA KAVUŞTURUCU ÖZELLİĞİ OLAN BİNİCİLİK SPORU ÇOCUKLAR İÇİN DE OLDUKÇA FAYDALI….

Özellikle çocuklarda zihinsel,fiziksel ve psikolojik gelişimi destekler.Düzenli olarak bu sporu yapan çocukların,kas ve kemik sistemi güçlenir.Hayvan sevgisini,sosyalleşmeyi arttırdığı gibi aynı zamanda dengeli ve uyumlu kişiler olmalarını sağlar.

NEREDE YAPABİLİRSİNİZ?

Bunun için birçok tesis bulabilirsiniz internet araştırmasıyla fakat ben İstanbul’da yaşayan biri olarak avrupa yakasında yer alan Gürman Çiftliğini tercih ettim.Ortamı okadar güzel ki,hem doğayla iç içesiniz hem de binicilik sporunu deneyimleyebiliyorsunuz.Randevu almanıza gerek olmadan belli bir ücret karşılığında hemen ders almaya başlayabilirsiniz.

“AY BEN ATA BİNMEM SEYREDERİM” DİYORSANIZ GİDİNCE FİKRİNİZ DEĞİŞEBİLİR!

Ayrıca harika bir cafe’si olduğunu da eklemeliyim…Doğa içinde,ata binenleri seyredebilir keyifle birşeyler yiyip içebilirsiniz….Kahvaltısı da muhteşem.

Gürman Çiftliği 1993 yılıından beri Büyükçekmece bölgesinde at pansiyonu ve eğitim merkezi olarak hizmet vermekte olup, 2007 yılında federe olarak Gürman Binicilik Spor Kulübü adını almış.Türkiye’nin en üst kademe antrenör ekiplerinden birine sahip olan tesis günümüze kadar 100 üzerinde lisansli binici yetiştirmiş.Profesyonel ve hobi düzeyinde engel atlama ve dresaj eğitimi verilen tesis,müsabakalarda başarısını sürdürmekte.Gürman Binicilik Spor Kulübünde her yaş grubuna uygun en dogru ve en güvenli eğitim verilmesi temel ilke edinilmis….

GÜRMAN ÇİFTLİĞİ

19 Mayıs Mh., 34500 İstanbul/Büyükçekmece

SPORSUZ KALMA!

SEVGİYLE,

PINAR TOK

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.