Eylem Tok'un Eyüpsultan'daki ölümlü kazanın haberini alma görüntüsüne ulaşıldı - Haber 1Haber 1

Eylem Tok'un Eyüpsultan'daki ölümlü kazanın haberini alma görüntüsüne ulaşıldı

– Görüntüde, kaza akşamı kafede oturan Eylem Tok’un, telefonla konuşmasının ardından masadan kalktığı görülüyor

Eylem Tok'un Eyüpsultan'daki ölümlü kazanın haberini alma görüntüsüne ulaşıldı

22 Mart 2024 - 14:44

ABONE OL

İSTANBUL (AA) – Eyüpsultan'da 1 kişinin öldüğü, 4 kişinin yaralandığı kazaya neden olduğu belirlenen 17 yaşındaki sürücü T.C'nin annesi Eylem Tok'un, kaza haberini aldığı ve oturduğu kafeden ayrıldığı görüntülere ulaşıldı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca, Oğuz Murat Aci'nin hayatını kaybettiği, 4 kişinin ise yaralandığı kazaya ilişkin başlatılan soruşturma devam ediyor.

Bu kapsamda, kazanın meydana geldiği gün kafede oturan Tok'un, kazayı öğrendiği anın kamera kaydı ortaya çıktı.

Kafenin güvenlik kamerasınca kaydedilen görüntülerde, Eylem Tok'un bir kadınla kafede oturduğu ve telefonda konuştuğu görülüyor. Bir süre konuşan Tok'un daha sonra yanındaki kadınla masadan kalktığı ve telefonla konuşmaya devam ettiği de dikkati çekiyor.

Aynı görüntüde, Eylem Tok'un haberi alması üzerine kafeden çıkması ve arabasına binerek uzaklaşması da yer alıyor.

– Ne olmuştu?

Eyüpsultan'da, 1 Mart' tarihinde, seyir halindeki 3 ATV aracından biri arızalanmış, yol kenarına çekilen arızalı araç tamir edilmeye çalışılırken aynı yönde ilerleyen iki araçtan birisi buradaki 3 ATV'ye çarpmıştı.

Kazada yaralanan 5 kişi hastaneye kaldırılmış, yaralılardan Oğuz Murat Aci müdahaleye rağmen kurtarılamamıştı.

Yapılan incelemede, kazaya neden olan 17 yaşındaki sürücü T.C'nin, olay yerine gelen annesi Eylem Tok'un aracıyla buradan uzaklaşıp saat 02.00 sıralarında İstanbul Havalimanı'na gittikleri, 04.30 sıralarında da Mısır'a uçtukları tespit edilmişti.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında, Mısır'a kaçan T.C. ve Eylem Tok hakkında yakalama kararı çıkarılmış, sonrasında da kırmızı bülten çıkarılması talebiyle Adalet Bakanlığına yazı yazılmıştı.

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç da Mısır adli makamlarıyla temasa geçildiğini, ABD'ye gittikleri tespit edilen şüphelilerin iadesi için geçici tutuklama talep evrakının ABD yetkili makamlarına iletildiğini açıklamıştı.

Şüphelinin babası Bülent C'nin iş yerinde çalışan kurumsal iletişim uzmanı Ayşe Ceren Saltoğlu "suçluyu kayırma" ile "delileri gizleme" suçlarından tutuklanmış, Bülent C. ve kazadan sonra yaralılardan birinin kayıp telefonunu emniyete teslim eden A.K. hakkında ise adli kontrol tedbiri uygulanmıştı.

Baba Bülent C. de "suçluyu kayırma" suçundan "şüpheli" sıfatıyla ifade vermişti. Hakimlik, Bülent C. hakkında, "imza atma" şartını içeren adli kontrol tedbiri uygulanmasını kararlaştırmıştı.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.