Havuza kavuşan Patnoslu çocuklar hem serinliyor hem de yüzme öğreniyor - Haber 1Haber 1

Havuza kavuşan Patnoslu çocuklar hem serinliyor hem de yüzme öğreniyor

Havuza kavuşan Patnoslu çocuklar hem serinliyor hem de yüzme öğreniyor

14 Temmuz 2023 - 14:15

ABONE OL

AĞRI (AA) – Ağrı'nın Patnos ilçesinde çocuklar, Gençlik ve Spor Bakanlığınca yapılarak hizmete alınan yarı olimpik kapalı yüzme havuzunda hem serinliyor hem de yüzme eğitimi alıyor.

İlçede bir süre önce yapımı tamamlanıp hizmete açılan 25 metre uzunluğa, 12 metre genişliğe, 1 buçuk metre derinliğe sahip 5 kulvarlı yüzme havuzu, yaz tatilinde yüzme bilmeyen çocukları ağırlıyor.

Gençlik ve Spor Bakanlığınca yürütülen "Yüzme Bilmeyen Kalmasın Projesi" kapsamında kursa kayıt yaptıran öğrenciler, antrenörleri eşliğinde eğitim alıyor.

Kursa gelen çocuklar, yüzme öğrenmenin heyecanını yaşıyor.

İlçe Gençlik ve Spor Müdürü Fatih Alpaslan, AA muhabirine, çocuklara yüzme öğretmenin yanında şampiyon yüzücüler yetiştirmeyi hedeflediklerini söyledi.

6-14 yaş aralığında öğrencilere eğitim vermeye devam ettiklerini belirten Alpaslan, "Havuzumuzda aylık 8 seans olmak üzere hem kız hem de erkek öğrencilere eğitim vermekteyiz. Aylık toplamda 160 öğrenci yüzme öğreniyor. Antrenör hocalarımız yetenekli çocukları tespit ederek bunlara ayrı saatlerde özel eğitim veriyor. Bu şekilde hem daha iyi sporcular yetiştiriyoruz hem de yetenekli olanları tespit etmiş oluyoruz." diye konuştu.

Alpaslan, havuzda günlük temizlik çalışması yapıldığını ve 2 haftada bir İlçe Sağlık Müdürlüğü ekiplerince sudan numune alınarak gerekli testler yapıldığını anlattı.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.