Helva kültürü, gelecek kuşaklara "Yöresel Helvalar" kitabıyla aktarılacak - Haber 1Haber 1

Helva kültürü, gelecek kuşaklara “Yöresel Helvalar” kitabıyla aktarılacak

Helva kültürü, gelecek kuşaklara “Yöresel Helvalar” kitabıyla aktarılacak

16 Aralık 2022 - 14:45

ABONE OL

ANKARA (AA) – Ankara Olgunlaşma Enstitüsünce kültürel mirasın parçası olan geleneksel lezzetlerden helvanın gelecek kuşaklara aktarılması amacıyla hazırlanan "Yöresel Helvalar" kitabının tanıtımı yapıldı.

Enstitüden yapılan açıklamaya göre, helvayı kuşaklar arası bir yolculuğa çıkarmayı amaçlayan Enstitü yetkilileri, yöresel helvası bulunan bölgelerdeki kişilerle iletişime geçerek, helva tariflerini aldı.

Enstitünün Yiyecek İçecek Hizmetleri Atölyesi'nde uygulanan tariflerle ortaya birbirinden lezzetli helvalar çıktı.

Yapılan bu araştırma ve uygulama sonucu, 37 helva örneğini içeren, Türkçe ve İngilizce olarak "Yöresel Helvalar" adında görsel kaynak kitap hazırlandı.

Kitabın tanıtımı için düzenlenen programa, Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer'in eşi Nebahat Özer, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu'nun eşi Nilüfer Karaismailoğlu, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin'in eşi Zekiye Bilgin, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum'un eşi Şengül Kurum, Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati'nin eşi Özlem Nebati, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın eşi Hale Koca, AK Parti Ankara Milletvekili Asuman Erdoğan, AK Parti Ankara Milletvekili Lütfiye Selva Çam, AK Parti Çanakkale Milletvekili Jülide İskenderoğlu, Milli Eğitim Bakanlığı Müşaviri Nur Özkaya, Danıştay Üyesi İbrahim Er'in eşi Zeynep Baran Er, Ankara İl Milli Eğitim Şube Müdürü Işıl Korkmaz ve yabancı misyon eşleri katıldı.

Etkinlik kapsamında kurulan helva standında kapaklı bakır kaplarda helva ikram edildi.

Helva yapımının da gösterildiği etkinlikte, konuklara geleneksel Türk giyim ve el sanatlarını tanıtmak amacıyla mini defile yapıldı.

Etkinlik, Enstitüde üretilen "puşide" örtüsü kullanılarak, Osmanlı'dan günümüze kahve ikramı geleneğinin örneklerinin sunumuyla devam etti.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.