İzdiham Genel Yayın Yönetmeni Yaren Parlak: "İzdiham sadece dergiden ibaret değil, bir kültür sanat ağı" - Haber 1Haber 1

İzdiham Genel Yayın Yönetmeni Yaren Parlak: “İzdiham sadece dergiden ibaret değil, bir kültür sanat ağı”

İzdiham Genel Yayın Yönetmeni Yaren Parlak: “İzdiham sadece dergiden ibaret değil, bir kültür sanat ağı”

26 Şubat 2024 - 13:00

ABONE OL

İSTANBUL (AA) – FATİH TÜRKYILMAZ – Kültür, sanat ve edebiyat dergisi İzdiham, "Hepimiz ölecek yaştayız" sözü eşliğinde 54'üncü sayısını okurlarla buluşturdu.

Şair Bülent Parlak'ın vefatının ardından kızı Yaren Parlak'ın genel yayın yönetmenliğinde yolculuğuna devam eden derginin son sayısı "Tüm yolculuklar eve doğrudur" mesajını ön kapağa taşıdı.

Yaren Parlak, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Bülent Parlak'ın en son 52. sayıyı çıkardığını, vefatından sonra İzdiham dergisi ekibi olarak 53. sayıyı okurla buluşturduklarını ve 1,5 yıl ara vermek zorunda kaldıklarını söyledi.

İzdiham'ın internet portalı olarak başladığı 2007'den beri yayın hayatında olduğuna dikkati çeken Parlak, "Babamın vefatının ilk gününden beri derginin yeni sayılarını düşünüyorduk. Ben babamı bu dergiden çok kıskanıyordum. Babam yeni sayı çıktığında elinde dergiyle eve gelirdi ben burun kıvırırdım. Tek kızıyım ve bütün vakti benim olsun istiyordum. Vefat etmeden önceki son bir sene beraber çalıştık ve beni yetiştirmeye başlamıştı." dedi.

Parlak, babasının vefatından sonra bu işi devam ettirme arzusunun her geçen gün arttığına işaret ederek, şunları kaydetti:

"Babam bana hep 'Sana çok güzel bir şey bırakıyorum' derdi. Ancak dergi çıkarmak ve yaymak hiç kolay bir süreç değil. Bu, babamın hayaliydi şimdi benim hayalim. Bundan mutluyum. Babam vefat ettiğinde 'artık kapanır' gibi düşünceler vardı. En zorlandığım kısım bu düşüncelerin karşısında durmak oldu. Bizim derginin ekibi dostluk üzerinden ilerliyor. Hepsi benden büyük insanlar, ağabeylerim, ablalarım, arkadaşlarım… Yavaş yavaş oturdu rayına, güzel oldu."

– "Bu bir heves olarak sürecek bir şey değil"

1,5 yıllık süre zarfında İzdiham'ın bütün sayılarını tekrar okuduğunu ve yazarlarla tek tek tanıştığını ifade eden Yaren Parlak, derginin yeni sayılarında da Bülent Parlak'ın ruhunun olduğunu hissettirmek için çaba göstereceğini dile getirdi.

Parlak, 54. sayının da İzdiham'a yaraşır bir tadı olduğunu ve bunu sürdürmek istediklerini belirterek, "Bu iş taklit edilerek yapılacak bir iş değil. Ben babamı taklit ederek bunu yapmadım. Ben bu süre içinde kendimi de tanıdım. Zaten bu benim içimde varmış. Onun çok istediği bir şeydi. O 'sana bırakıyorum' diyordu. Benim de başka şansım yoktu açıkçası. Bu bir heves olarak sürecek bir şey değil." ifadelerini kullandı.

– "71 ilde devam eden bir kitap okuma hareketimiz de var"

Derginin çekirdek kadrosu olarak kenetlendiklerini ve onların desteğini çokça hissettiğini aktaran Parlak, sözlerini şöyle sürdürdü:

"İki ayda bir çıkmayı hedefliyoruz. Yaslandığımız bir kurum ya da kuruluş yok. Bizim tek yaslandığımız yer okurlarımız. Okurlarımızın desteğiyle dergimizin yayın hayatını sürdüreceğiz. Bundan sonrası için hedefimiz istikrarlı bir şekilde devam etmek. Ben rüyalarımda 100. sayıyı görüyorum. Yeni kapaklarımızı görüyorum. Bende inanılmaz bir tutku halinde bu durum. Daha nitelikli işler yapmamız gerektiğini düşünüyorum. Daha iyi bir içerik ve daha iyi sayılarla okurlarımızın karşısında olacağız. İzdiham sadece dergiden ibaret değil. 71 ilde devam eden bir kitap okuma hareketimiz de var. İzdiham bir kültür sanat ağı, biz her alanda yeşere yeşere büyümeyi hedefliyoruz."

İzdiham'ın 54. sayısına destek verenler arasında Huriye Öykü Civan, Muhammed Salih Yıldız, Rümeysa Kocaman, Thomas More, Gökhan Özcan, Adem Eyüp Yılmaz, Halil Ecer, Mihraç Cerrahoğlu, Ali Lidar, Seda Nur Bilici, Hüseyin Hakan, Kader Çakır, Yasin Kara, Erhan İdiz, Seda Nur Durur, Ahmet Enis Gürcan, Emine Şimşek Aşkıner, Çiğdem Yazıcı, Şeyma Gürün, Halil İbrahim Kuruçay, Melek Bölükbaşı, Melike Kılıç, Reyhan Yılmaz, İbrahim Varelci, Eda, Yağız Yılmaz, Faruk Sarıkavak, Muzaffer Bilsin ve Dilek Kartal yer aldı.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.