Meclis Başkanı Kurtulmuş TBMM TV'yi ziyaret etti: - Haber 1Haber 1

Meclis Başkanı Kurtulmuş TBMM TV'yi ziyaret etti:

– “TBMM TV’nin Meclis’teki demokratik faaliyetleri, yasama faaliyetlerini ve milli iradenin kendi görüşünü dünyaya çok daha güçlü aktarabilen önemli bir televizyon haline gelmesi için gayret edeceğiz”

Meclis Başkanı Kurtulmuş TBMM TV'yi ziyaret etti:

11 Aralık 2023 - 13:25

ABONE OL

TBMM (AA) – TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, TBMM TV'yi ziyaret ederek, kuruluşunun 29'uncu yılını kutladı.

Kurtulmuş, ziyarette yaptığı konuşmada, TBMM TV'nin, donanımı ve kalitesi itibarıyla dünyada ilk üçte yer aldığını belirtti.

Dünyanın ve Türkiye'nin içinde bulunduğu şartların, özellikle TBMM'deki milli iradenin faaliyetlerinin çok daha güçlü bir şekilde yansıtılması gerektiğini ortaya koyduğunu dile getiren Kurtulmuş, "TBMM TV'nin, TBMM'deki demokratik faaliyetleri, yasama faaliyetlerini ve milli iradenin kendi görüşünü dünyaya çok daha güçlü aktarabilen önemli bir televizyon haline gelmesi için gayret edeceğiz. Bu anlamda bizim isteğimiz, TBMM TV'nin bir demokrasi platformu haline gelmesidir." diye konuştu.

Kurtulmuş, TBMM TV'nin kuruluşunun 29'uncu yılının hayırlı olmasını dileyerek, televizyon çalışanlarına fedakarca gayretleri için teşekkür etti.

Konuşmasının ardından çalışanlarla, Meclis televizyonunun 29'uncu yıl dönümü için hazırlanan pastayı kesen Kurtulmuş, 37 senedir Meclis personeli olan ve TBMM TV'de 27 yılını geçiren Gülhan Akyüz'e günün anısına plaket verdi.

TBMM TV’nin stüdyosunu ve rejisini gezerek bilgi alan Kurtulmuş, daha sonra çalışanlarla hatıra fotoğrafı çektirdi.

– Dünyanın üçüncü büyük parlamento televizyonu

TBMM'nin faaliyetlerini yansıtmak amacıyla 10 Aralık 1994'te kurulan ve 2011'de TBMM Genel Sekreterliği Teşkilat Kanunu'nda yapılan değişiklik ile Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Başkanlığına bağlı televizyon birimi halini alan TBMM TV, dünyadaki 68 parlamento televizyonu arasında kuruluşu itibarıyla ABD ve Kanada'dan sonra üçüncü büyük parlamento televizyonu olma özelliği taşıyor.

1 Ekim 2021'de Full HD yayına başlayan TBMM TV, Genel Kurul çalışmalarını salı günleri 15.00-21.00, çarşamba ve perşembe günleri de 14.00-21.00 saatlerinde TRT3 üzerinden canlı olarak yayınlıyor ve kayıt altına alıyor. TBMM TV, internet üzerinden ise Genel Kurul oturumlarının tamamını canlı yayınlıyor.

Mecliste grubu bulunan siyasi partilerin grup toplantılarını da canlı yayınlayan TBMM TV, milletvekillerinin basın toplantılarını, ihtisas komisyonlarının toplantılarını ve diğer faaliyetleri de izleyiciye aktarıyor.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.