Paralel Histerisi - Haber 1Haber 1

Paralel Histerisi

17 Mart 2014 - 14:56

ABONE OL

17 Aralık Yolsuzluk ve Rüşvet Operasyonu’ndan sonra Başbakan Erdoğan ve hükümet üyeleri bir “paralel devlet” söylemi tutturdular. Söylenen ve söylenecek her sözün başına paralel koyduğunuz zaman her işin içinden çıkılabileceğini düşünüyorlar. Ama her ne hikmetse ayakkabı kutularının içinden çıkan 4,5 milyon doları, hediye edilen 700 bin liralık saati, bakan çocuklarını, ses kayıtlarını, piyasadan toplandığını iddia ettikleri 2,5 milyar doları bir türlü izah edemiyorlar. Tüm bunların arka arkaya gelmesi de ilginç.

Nedir onlar ?

17 Aralık’tan hemen sonra ses kayıtlarının geleceği ihbarını alıp internete sansür koymak, 8 bin polisi sürmek adına MİT’i tamamen Başbakan’a bağlamak, HSYK’nın tüm yapısını değiştirmek, sosyal medyayı kapatmaktan söz etmek, dinleme kayıtlarından sonra kriptolu telefonların yazılımını yapan TÜBİTAK’ta görev değişikliği yapmak gibi. 30 Mart’ta yapılacak yerel seçimlere Türkiye tartışmalı bir Adalet Bakanı ve tartışmalı bir İçişleri Bakanı ile gidiyor. Geldiğimiz nokta bu.

Güneydoğu’da kendi mahkemesini kurmuş, kendi düzenini oluşturmuş ve yapıya “paralel” diyemeyen hükümet, yolsuzluk ve rüşvet operasyonunu örtmek adına Cemaat mensuplarını “paralel” olmakla suçlamakta bir beis görmüyor.

Oysa halihazırda Türkiye’de çok sayıda devlet içinde devlet var. Askeri Yüksek İdare Mahkemesi, Askeri Yargıtay, Genelkurmay’ın statüsü (Başbakan’a karşı sorumludur. Ama bağlı değildir) ve MGK’nın yapısı.. Tüm bunlar yıllardan beri Türkiye’de zaten bir paralel devlet oluşurmuş durumda ve demokrasiyi zedeleyen bu durumdur. Asıl paralel devlet budur. Asıl paralel devlet güneydoğu ve Kuzey Irak’taki yapıdır.

Bu hükümet bu paralel yapıların üzerine gidebiliyor mu ? Hayır.

Gitsin de görelim. Ve alkışlayalım.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.