Piyanist Aydınoğlu, Türkiye Cumhuriyeti'nin 100. yılında Hırvatistan'da konserler verdi - Haber 1Haber 1

Piyanist Aydınoğlu, Türkiye Cumhuriyeti'nin 100. yılında Hırvatistan'da konserler verdi

Piyanist Aydınoğlu, Türkiye Cumhuriyeti'nin 100. yılında Hırvatistan'da konserler verdi

27 Eylül 2023 - 15:49

ABONE OL

ZAGREB (AA) – Hırvatistan'ın Varazdin ve Rijeka kentlerinde, Türkiye Cumhuriyeti'nin 100. yılı kutlamaları kapsamında ünlü Türk piyanist Tutu Aydınoğlu, Hırvat müzikseverlerle buluştu.

Türkiye'nin Zagreb Büyükelçiliği himayesinde, Yunus Emre Enstitüsü (YEE) işbirliğinde, Varazdin kentinde bu yıl 53'üncüsü düzenlenen Varazdin Barok Akşamlarında sahne alan Aydınoğlu, barok dönem bestecisi Antonio Soler'in eserlerinden oluşan bir repertuvarı dinleyicilerin beğenisine sundu.

Rijeka kentinin tarihi Guvernerova Sarayı'nda düzenlenen konsere de Hırvat müzikseverler yoğun ilgi gösterirken Aydınoğlu, Cemal Reşit Rey'in "Güneş Manzaraları" piyano süitini de seslendirdi.

Türkiye'nin Zagreb Büyükelçisi Yavuz Selim Kıran, Aydınoğlu'na mükemmel performansından dolayı teşekkür ederek "Türk kültür ve sanatının Rijeka'da tanıtılması ve Hırvat halkı ile buluşturulması noktasında etkinliklere devam edeceğiz." dedi.

Kıran, başta başkent Zagreb olmak üzere yıl sonuna kadar Türkiye Cumhuriyeti'nin 100. yılı kapsamında, Hırvatistan genelinde birçok etkinlik yapacaklarını duyurdu.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.