"Lozan 1923/Yüzyıl Önceki Başlangıç" sergisi Casa Botter'da açıldı - Haber 1Haber 1

“Lozan 1923/Yüzyıl Önceki Başlangıç” sergisi Casa Botter'da açıldı

“Lozan 1923/Yüzyıl Önceki Başlangıç” sergisi Casa Botter'da açıldı

25 Temmuz 2023 - 18:20

ABONE OL

İSTANBUL (AA) – Cumhuriyet'in kuruluş sürecindeki önemli aşamalardan biri olan Lozan Barış Konferansı sürecini konu alan "Lozan 1923/Yüzyıl Önceki Başlangıç" sergisi, İstanbul Büyükşehir Belediyesinin (İBB) "Demokrasi Yüzyılı" etkinlikleri kapsamında düzenlendi.

İBB'den yapılan açıklamaya göre, Casa Botter Sanat ve Tasarım Merkezi'nde açılan sergide, Lozan Barış Antlaşması süreci dönem fotoğrafları ve belgeleri eşliğinde anlatılıyor.

Küratörlüğünü İzzeddin Çalışlar'ın, danışmanlığını Prof. Dr. Mehmet Alkan'ın, tasarımını Tetrazon'un üstlendiği sergide, İBB Atatürk Kitaplığı ve İnönü Vakfı arşivleri başta olmak üzere 100 yıl öncesinin izlerini yansıtan dış kaynaklar ve özel koleksiyonlardan da parçalar yer alıyor.

Sergi, 30 Ekim'e kadar ziyarete açık olacak.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.