İstanbul'da ''Deprem Anı, Çök-Kapan-Tutun Tahliye Tatbikatı'' - Haber 1Haber 1

İstanbul'da ''Deprem Anı, Çök-Kapan-Tutun Tahliye Tatbikatı''

İstanbul'da ''Deprem Anı, Çök-Kapan-Tutun Tahliye Tatbikatı''

12 Kasım 2022 - 17:50

ABONE OL

İSTANBUL (AA) – İstanbul Valiliğince, Türkiye genelinde gerçekleştirilen "Deprem Anı, Çök-Kapan-Tutun Tahliye Tatbikatı" öncesinde düzenlenen etkinlikte, arama-kurtarma ekipleri bir araya geldi.​​​​​​​

12 Kasım Afet Eğitimi Hazırlık Günü ve 1999 Düzce depreminin yıl dönümü dolayısıyla İçişleri Bakanlığı Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) koordinasyonunda tüm Türkiye’de deprem tatbikatı yapılıyor.

AFAD Risk Bölümü Önlem Daire Başkanı Gökhan Yılmaz, Bakırköy’deki İstanbul AFAD Eğitim Merkezi'nde tatbikata ilişkin AA muhabirine bilgi verdi.

Yılmaz, 23 yıl önce bugün Düzce'de yaşanan depremi anımsatarak, ''Depremde kayıplarımız oldu. Bugün Türkiye genelinde o depremin seneidevriyesinde bir daha böyle acılar yaşamamak adına, toplumumuzun bilinçlendirilmesi adına ulusal düzeyde büyük bir tatbikat gerçekleştiriyoruz. Bu tatbikat aslında ülke genelinde bu boyutta yapılmış ilk tatbikat olacak.'' diye konuştu.

AFAD koordinesinde tüm arama-kurtarma ekiplerinin bir araya geldiğini ifade eden Yılmaz, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Tüm akredite ettiğimiz STK'larımızı, gönüllülerimizi bugün buraya, İstanbul AFAD Afet Eğitim Merkezine davet ettik. Sabah 10.00'dan itibaren beraber belli etkinlikler gerçekleştirdik. Bilgi yarışması düzenledik, birtakım fiziksel aktiviteler yaptık. Enkazda arama-kurtarma çalışmalarını arkadaşlarımız profesyonel ekiplerle beraber gerçekleştirdi. İnşallah saat 18.00 itibarıyla da Türkiye geneli tatbikatımızın programı başlayacak. Biz de buradaki arkadaşlarımızla beraber Afet Eğitim Merkezimizde, yemekhanemizde 'Çök-Kapan-Tutun' dediğimiz tatbikat anını hep beraber icra edeceğiz.''

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.