Edirne'de "insan kaçakçılığı" iddiasıyla 19 şüpheli tutuklandı - Haber 1Haber 1

Edirne'de “insan kaçakçılığı” iddiasıyla 19 şüpheli tutuklandı

Edirne'de “insan kaçakçılığı” iddiasıyla 19 şüpheli tutuklandı

14 Eylül 2023 - 16:46

ABONE OL

EDİRNE (AA) – Edirne'de son bir haftada yasa dışı yollarla yurda giren 602 düzensiz göçmen yakalandı, denetimlerde "insan kaçakçılığı" yaptıkları iddiasıyla gözaltına alınan 19 şüpheli tutuklandı.

Edirne Valiliğinden yapılan açıklamaya göre, Edirne İl Jandarma Komutanlığı ekipleri düzensiz göçmen kaçakçılığıyla mücadele kapsamında son bir haftada yapılan denetimlerde 602 düzensiz göçmen yakalandı, 44 şüpheli de insan kaçakçılığı suçlamasıyla gözaltına alındı. İnsan kaçakçılığında kullanılan 32 araç, cep telefonları ve bir miktar paraya el konuldu.

Düzensiz göçmenler, işlemlerinin ardından İl Göç İdaresi Müdürlüğüne gönderildi.

"İnsan kaçakçılığı" suçlamasıyla gözaltına alınan şüpheliler jandarmadaki işlemlerinin ardından Edirne Adliyesi'ne getirildi.

Şüphelilerden 19'u savcılıktaki ifadesinin ardından sulh ceza hakimliği tarafından tutuklandı. Diğer şüpheliler adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.