Bugün seçim olsa kim kazanır? Cumhur İttifakı mı, Millet İttifakı mı? - Haber 1Haber 1

Bugün seçim olsa kim kazanır? Cumhur İttifakı mı, Millet İttifakı mı?

Bugün seçim olsa kim kazanır? Cumhur İttifakı mı, Millet İttifakı mı?

19 Kasım 2020 - 0:57

ABONE OL

Erken seçim tartışmalarının alevlendiği bugünlerde ard arda yapılan kamuoyu yoklamaları, dikkat çeken sonuçlar ortaya çıkarıyor.

Peki bugün seçim olsa, hangi parti ne kadar oy alır? Cumhur İttifakı mı kazanır Millet İttifakı mı?

İşte Aksoy Araştırma Şirketi’nin son yaptığı anketin sonuçları…

Aksoy Araştırma Şirketi’nin son yaptığı ankete göre, Cumhur İttifakı’nın oy oranı yüzde 45,1, Millet İttifakı’nın oy oranı yüzde 38,6 seviyesinde gerçekleşti..

Aksoy Araştırma Şirketi, son yaptığı anketin sonuçlarını paylaştı. Ekim ayı araştırmasında Cumhur İttifakı’nın oy oranı yüzde 45,1, Millet İttifakı’nın oy oranı yüzde 38,6 seviyesinde gerçekleşti.

HDP’nin oy oranı yüzde 9,5, DEVA Partisi’nin oy oranı yüzde 3,4, Gelecek Partisi’nin oy oranı yüzde 1,5 ve Saadet Partisi’nin oy oranı ise yüzde 0,8 oldu.

Ankette, “Türkiye ekonomisini siz yönetiyor olsaydınız hangi alana yatırım yapılması talimatını verirdiniz?” sorusuna vatandaşın yanıtı “tarım ve sanayi” oldu.

“Aldığınız ücretin sizin ve aileniz için ne derece yeterli olduğunu düşünüyorsunuz?” sorusuna yüzde 69,3 “yeterli değil” yanıtını verdi.

Öte yandan aynı ankette seçmenlerin ABD başkanlık seçimlerinde oy kullanma hakkı olması durumunda hangi lideri tercih edeceği soruldu. AKP seçmenleri Trump’ı seçerken CHP seçmeni de Biden’ı seçti.

İşte o sonuç:

 

Odatv.com

 

467 Shares
facebook sharing button 139
twitter sharing button 310
whatsapp sharing button
messenger sharing button
linkedin sharing button
sharethis sharing button

23,591 Bu habere tepkiniz:

 

0
1
12

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.