Belçika-Türkiye arasındaki diplomatik ilişkilerin 185. yılı Ankara'da kutlandı - Haber 1Haber 1

Belçika-Türkiye arasındaki diplomatik ilişkilerin 185. yılı Ankara'da kutlandı

Belçika-Türkiye arasındaki diplomatik ilişkilerin 185. yılı Ankara'da kutlandı

19 Haziran 2023 - 22:50

ABONE OL

ANKARA (AA) – Belçika Ulusal Günü ve Belçika-Türkiye arasındaki diplomatik ilişkilerin 185. yılı Ankara'da düzenlenen etkinlikle kutlandı.

Belçika'nın Ankara Büyükelçiliğince düzenlenen programa, Dışişleri Bakan Yardımcısı ve Avrupa Birliği (AB) Başkanı Büyükelçi Mehmet Kemal Bozay, Belçika'nın Ankara Büyükelçisi Paul Huynen ve çok sayıda davetli katıldı. Etkinlik, iki ülkenin milli marşlarının okunmasıyla başladı.

Bozay, burada yaptığı konuşmada, Türkiye-Belçika ilişkilerinde NATO ve AB gibi platformlar kapsamında karşılıklı değerler ve çıkarlar temelinde 2023'ün çok yönlü ilişkileri güçlendirmek için fırsat sunduğunu söyledi.

6 Şubat Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından bölgeye yardımlarını ileten Belçika hükümetine ve halkına teşekkür eden Bozay, bu desteklerin iki ülke halkları arasındaki güçlü bağı gösterdiğini vurguladı.

Bozay, 2024'te Belçika ve Türkiye arasındaki İş Sözleşmesi'nin 60. yılının kutlanacağını hatırlatarak iki ülke arasındaki ilişkilerde Belçika'da yaşayan Türklerin önemine işaret etti.

Belçika'nın Ankara Büyükelçisi Huynen de ülkesinin yaklaşık 270 bin kişilik Türk toplumuna ev sahipliği yaptığını söyledi.

Ülkesinin, Kahramanmaraş merkezli depremlerden sonra Hatay'ın Kırıkhan ilçesinde tam teşekküllü sahra hastanesi kurduğunu belirten Huynen, deprem sonrasında Türk halkını gösterdiği dirençten dolayı tebrik etti.

Huynen, Türkiye'nin, Ukrayna-Rusya arasında müzakereye dayalı siyasi çözüm bulunması için aktif şekilde arabuluculuk yaptığını kaydetti.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.