DHA YURT BÜLTENİ-20 - Haber 1Haber 1

DHA YURT BÜLTENİ-20

KAYSERİ’YE ŞEHİT ATEŞİ DÜŞTÜ

23 Mart 2018 - 20:18

ABONE OL

KAYSERİ’YE ŞEHİT ATEŞİ DÜŞTÜ

BATMAN’ın Gercüş ilçesinde, PKK’lı teröristler tarafından kurulan pusuda şehit düşen Jandarma Uzman Çavuş Bülent Doğan’ın (43) acı haberi Kayseri’deki ailesine ulaştı.

Bugün 13.50 sularında Batman’ın Gercüş ilçesi Mava dağı bölgesindeki ormanlık alanda arama faaliyetleri yapan askerlerle PKK’lı teröristler arasında çıkan çatışmada şehit olan 21 yıllık Jandarma Uzman Çavuş Bülent Doğan şehit oldu. Şehidin acı haberi Merkez Melikgazi İlçesine bağlı Kılıçaslan Mahallesi, Mümin Sokak, Uğur Apartmanı’nda yaşayan annesi Zeynep Doğan’a verildi. Evli, 1 çocuk babası olan şehidin, 4 kardeşi olduğu babası Hacı Doğan’ın 10 yıl önce hayatını kaybettiği öğrenildi. Şehidin annesinin yaşadığı mahalleye gelen askeri yetkiler acı haberi anne Zeynep’e verirken, mahalledeki birçok eve Türk bayrağı asıldı. Şehidin cenazesinin yarın Batman’da düzenlenecek askeri törenin ardından Kayseri’ye getirileceği öğrenildi. Şehidin naaşının, öğle namazında Kalemkırdı Camii’nde kılınacak cenaze namazının ardından Garnizon Şehitliğinde toprağa verileceği öğrenildi.

Haber-Kamera: Yasin DALKILIÇ/KAYSERİ, (DHA)

GÖRÜNTÜ GEÇİLDİ

==============================

Tokat’ta 69 öğrenci gıda zehirlenmesi şüphesiyle hastaneye kaldırıldı

TOKAT’ta, Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK) Kız Öğrenci Yurdunda kalan 69 üniversite öğrencisi, gıda zehirlenmesi şüphesiyle tedavi altına alındı.

Taşlıçiftlik mevkisinde bulunan KYK Kız Öğrenci Yurdunda kalan 69 öğrenci, baş dönmesi ve mide bulantısı şikayetiyle Tokat Devlet Hastanesi ve Gaziosmanpaşa Üniversitesi Sağlık Araştırma ve Uygulama Merkezine kaldırıldı. Gıda  zehirlenmesi şüphesiyle tedaviye alınan öğrencilerden 45’i itedavilerinin ardından taburcu olurken, 24 öğrencinin ise tedavileri devam ediyor. Gaziosmanpaşa Üniversitesi Sağlık Araştırma ve Uygulama Merkezine öğrenicileri ziyarete gelen KYK İl Müdürü Fahri Delen, “Dün akşam yemeğinden sonra yatırıyorlar. Öğlene doğru çocuklarda bir mide bulantısı, baş dönmesi şikayetleri olunca yurt yönetimimizde hastaneye gönderiyor. Çocuklar ayakta tedavi oluyorlar. Biraz da çocuklar birbirinden etkileniyor. Enfeksiyon şüphesi ile çocuklarımız ayakta tedavi oldu” dedi. Öğrencilerin akşam yemeğinde çorba, makarna ve tavuk yedikleri öğrenildi. Olayla ilgili inceleme başlatıldı.

Görüntü Dökümü:
-Hastaneye gelen öğrenciler
-Hastaneden görüntüler
-Müdürün açıklaması

Haber-Kamera: Fatih YILMAZ/TOKAT,(DHA)

================================

Ticari taksiden 12 kaçak çıktı

ERZURUM’un Horasan ilçesinde, kaçak göçmenleri taşıyan ve ticari taksi olarak kullanılan bir cipin içerisinden 12 kaçağın çıkması jandarma timlerini şaşırttı. Jandarma aynı gece yaptığı operasyonlarda Afgan ve Pakistanlı uyruklu 502 kaçak yakaladı.
    İl Jandarma Komutanlığı’na bağlı ekipler, insan kaçakçılarına yönelik düzenlediği teknik ve fiziki takip sonucu dün Horasan, Köprüköy ve Pasinler ilçelerinde yol kontrolü düzenledi. Timler, Horasan ilçesinde durdurdukları ve ticari taksi olarak çalışan bir cipin içerisinden 12, 1 TIR’ın kapalı dorsesinde 292 kaçak yakaladı. Pasinler ilçesinde bir kamyonda 78, Köprüköy ilçesinde de yine bir kamyonda 120 olmak üzere toplam 502 Afganistan ve Pakistan uyruklu göçmen yakalandı. Kontrollerde kaçakçılık organizatörlüğü yaptığı belirlenen 3 kişi çıkarıldıkları mahkeme tarafından tutuklandı. Olayda kullanılan araçlara da el konuldu.
    Horasan ilçe merkezindeki karakola götürülen 5 kişilik cipin içerisinden eşyaları ile birlikte 12 kişinin çıkması jandarma timlerini bile şaşırttı. Araçtan tek tek indirilen kaçakların ayakları uyuştuğu için yürümekte güçlük çektikleri görüldü.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
-Kaçakların cipten inidirlemis
-Cipten inen kaçakların ayakları uyuştuğu için güçlükle yürümesi
-TIR’ın dorsesınden indirilen kaçaklar

Haber-Kamera: ERZURUM, (DHA)

===============================

100 yaşından sonra okuma-yazma öğrenecek

SAKARYA’nın Akyazı ilçesinde başlatılan okuma-yazma derslerine katılan 100 yaşındaki Asiye Çetin, büyük bir gayretle okuma öğrenmeye çalışıyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan’ın başlattığı okuma yazma seferberliği kapsamında Akyazı Vakıf Ortaokulu’nda dersler verilmeye başlandı. Okulda verilen ilk derse 4 kursiyer katılırken, bu kursiyerler arasında 100  yaşındaki Asiye Çetin ve kızı 55 yaşındaki Nurdan Çetin de yer aldı. Asiye Çetin okuma-yazma öğrenmek için büyük bir gayretle uğraşmaya başladı. Kurs öğretmenleri de Asiye Çetin ile yakından ilgileniyor.

Asiye Çetin, okuma-yazma öğrenmeyi çok istediğini belirterek, “Okuyup yazmayı çok istiyorum. Bu zamana kadar öğrenemedim, görme kaybım da var bu bana engel oluyor” diye konuştu.

Nurdan Çetin ise rahatsızlığı nedeniyle ilkokulda eğitimini bırakmak zorunda kaldığı için  okuma-yazma öğrenemediğini söyleyerek, “Aslında annem 100 yaşından da büyük. Nüfus kağıdını evlenirken çıkarmışlar. Çocukken beni okula yazdırmışlar geçirdiğim hastalık nedeniyle bir süre okula gidemeyince bir daha da göndermediler. Annemle birlikte okula gitmenin zevk ve huzurunu yaşıyoruz. Anneme tüm bakımını üslendiğim için bazen beni annesi zannediyor, bana çoğunlukla ‘anne’ diyor ama okuma yazma için çok istekli” dedi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
-Asiye Nine ile röportaj
-Kızı Nurdan Çetin ile röportaj
-Okul müdürü Muammer Yücel ile röportaj
-Sınıf öğretmeni Fahriye Kara ile röportaj

Haber-Kamera: Alaattin ONUR/AKYAZI(Sakarya),(DHA)

================================

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.