Sanat dünyası Tijen'ini kaybetti - Haber 1Haber 1

Sanat dünyası Tijen’ini kaybetti

Sanat dünyası, bir çınarını daha kaybetti. Kaynanalar dizisinin Tijen’i ünlü sanatçı Prof. Dr. Sevda Aydan vefat etti.

Sanat dünyası Tijen’ini kaybetti

06 Nisan 2018 - 11:51

ABONE OL

Türkiye’nin Kaynanalar dizisinde canlandırdığı Tijen karakteriyle tanıdığı opera sanatçısı , oyuncu , ressam Prof.Dr. Sevda Aydan bu sabah saatlerinde İzmir’de Alsancak Devlet Hastanesi’nde hayatını kaybetti. Hürriyet’ten Banu Şen’in haberine göre Aydan’ın cenazesinin Cenazesi yarın günü Alsancak Hocazade Camii’nde kılınacak öğle namazından sonra Alaçatı Mezarlığına defnedileceği öğrenildi.

1930 yılında İstanbul’da doğan ünlü soprano ve dizi oyuncusu Sevda Aydan, Ankara Devlet Konservatuvarı Şan (1951) ve Opera (1953) bölümlerinden mezun oldu. Ankara Devlet Operasında Traviata operası ile sanat hayatına atılan sanatçı, Manon Lesco, Salome ve Carmen operalarında başrolde oynadı. 1962’de Rusya’nın çağrısı üzerine Erivan, Tiflis ve Baku operalarında sahneye çıktı ve çeşitli ülkelerde konserler verdi. 196 ‘de Ankara Devlet Operası’ndan ayrılan sanatçı çeşitli gazino ve kulüplerde hafif batı müziği alanında çalıştı. Televizyon dünyasında TRT’nin tv dizisi Kaynanalar’daki Tijen rolü ile tanındı.

Kaynanalar dizisinin Tijeni ünlü sanatçı Prof.Dr. Sevda Aydan hayatını kaybetti

Sevda Aydan, eski milli basketbolcu Efe Aydan ve tiyatro, sinema ve dizi oyuncusu Ege Aydan’ın annesidir.

Kaynanalar dizisinin Tijeni ünlü sanatçı Prof.Dr. Sevda Aydan hayatını kaybetti

Hürriyet

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.