Ekonomist Russel Naiper'den Türk ekonomisi felaket senaryosu yazdı: Türkiye'nin iflası başladı - Haber 1Haber 1

Ekonomist Russel Naiper’den Türk ekonomisi felaket senaryosu yazdı: Türkiye’nin iflası başladı

Makro ekonomist ve finans tarihçisi Russell Napier, İsviçre’nin Neue Zürcher Zeitung gazetesine verdiği röportajında Türkiye’yle ilgili tespitlerde bulundu. Napier, Türkiye’yi büyük bir krizin beklediğini ileri sürerek “Türkiye’nin iflası başladı” dedi.

Ekonomist Russel Naiper’den Türk ekonomisi felaket senaryosu yazdı: Türkiye’nin iflası başladı

21 Mayıs 2018 - 14:49

ABONE OL

Makro ekonomist ve finans tarihçisi Russell Napier, İsviçre’nin Neue Zürcher Zeitung gazetesine bir röportaj verdi.

Napier yaptığı analizde, küresel piyasalarda 1980’lerin yeniden yaşanacağını ve Türkiye’yi büyük bir krizin beklediğini ileri sürerek “Türkiye’nin iflası başladı” dedi.

“400 MİLYAR DOLARI BULAN BORCU ÖDEMEYECEK DURUMDA”

Cumhuriyet’te yer alan habere göre; en geç seçimlerden sonra, Türk Lirasının muazzam değer kaybedeceğini söyleyen ekonomist Napier, Türkiye’nin 400 milyar doları bulan borcunu ödeyemeyecek duruma geldiğini ifade etti. Bunun yaratacağı krizin en çok Fransız ve İtalyan bankalarını vuracağını öngören iktisatçı, AB’nin bu bankaları kurtaracağını da ifadelerine ekledi.

ŞİRKETLERİN BORÇLARI

Özellikle döviz üzerinden borcu olan firmaların borçlarını ödemekte zorlandığını söyleyen ekonomist Russell Napier, Türkiye’den OTAŞ (Türk Telekom) ve Doğuş holding örneklerini vererek bu şirketlerin şimdiden borç yapılandırmasına gittiğinin de altını çizdi.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.