"Onun arkasında 81 milyon vatan evladı var" - Haber 1Haber 1

“Onun arkasında 81 milyon vatan evladı var”

AK Parti Genel Başkanvekili ve Başbakan Binali Yıldırım, “Cumhur İttifakı yolumuzu devam ettireceğiz. Darbeci, vesayetçi, ayrımcı zihniyetleri tamamen tarihin derinliklerine göndereceğiz.” dedi.

“Onun arkasında 81 milyon vatan evladı var”

28 Mayıs 2018 - 0:13

ABONE OL

AK Parti Genel Başkanvekili ve Başbakan Binali Yıldırım, 24 Haziran seçimleri ile çıktığı yurt gezilerine Balıkesir ile devam etti. Balıkesir Stadyumu’nda düzenlenen mitingde konuşan Yıldırım, konuşmasına tüm Balıkesirlileri selamlayarak başladı. Adnan Menderes ve arkadaşlarının bir darbe sonucu idam edildiğini ve 27 Mayıs’ın demokrasinin utanç günü olduğuunu belirten Yıldırım, “Benzer bir darbe girişimi, 15 Temmuz’da milletin adamı, Türkiye sevdalısı Recep Tayyip Erdoğan’a yapılmak istendi, ancak Kuvay-ı Milliye şehri Balıkesir ve Balıkesirliler, o gece meydanlara inerek, darbecilere darbeyi vurdu.

“ALÇIKLARA, DERSİNİ VERDİNİZ”

27 Mayıs’ta idam edilen Adnan Menderes, Fatin Rüştü Zorlu ve Hasan Polatkan’ı rahmetle anıyorum. Mekanları cennet olsun. Huzur içinde uyusunlar. Onların bıraktığı emanete sahip çıkan bir lider var, bir parti var, AK Parti, Recep Tayyip Erdoğan var.

Başbakan Yıldırım, “Balıkesir’de büyük bir coşku var” dedi, “15 Temmuz’da alçaklara dersini verdiniz. 24 Haziran’da Balıkesir’de yeni bir destan yazacak mıyız?” sordu, halktan “Evet” cevabı aldı.

Balıkesir’in tarihin her döneminde ilgiyi fazlasıyla hak eden bir şehir olduğunu kaydeden Yıldırım, Balıkesir’i büyük ve güçlü Türkiye’nin öncü şehirlerden biri olarak gördüklerini söyledi.

Başbakan Yıldırım, konuşmasına şöyle devam etti:

Binlerce yıllık tarihi birikime sahip olan bu kadim şehirde sizlerle beraber olmak, bu ülkenin son başbakanı olarak sizlere hitap etmekten büyük bir mutluluk duyuyorum, bahtiyarlık duyuyorum. Türkiye, Recep Tayyip Erdoğan önderliğinde yola çıktı, 16 yıl boyunca Türkiye’ye birbirinden güzel hizmetleri kazandırdık. 16 yıl boyunca aynı zamanda da birçok zorluğu, birçok engeli aşa aşa bugünlere geldik. Partimizi kapatmaya kalktılar. Olmadı, başaramadılar. Sonra yargı darbesi yapmaya kalktılar, yine başaramadılar. Gezi olaylarını başlattılar, yine başaramadılar. Cumhurbaşkanını seçtirmediler. Biz de ‘Siz misiniz seçtirmeyen, millete gideriz’ dedik, millete seçtirdik. Yine başaramadılar. En son 15 Temmuz’da darbe yapmaya, milletin adamını öldürmeye kastettiler. Yine başaramadılar, başaramayacaklar. Başaramayacaklar, çünkü onun arkasında millet var, 81 milyon vatan evladı var. Onun için başaramadılar, başaramayacaklar. Şimdi de dövizle geliyorlar, dolarla geliyorlar, ekonomiyi hedeflediler. Yine başaramayacaksınız. Çünkü Türkiye’nin gücü sizin oyunlarınızı bozacaktır, oyunlarınız etkisiz hale gelecektir.

Daha çok iş ve daha çok yatırımla Türkiye’nin parlayan yıldızını daha da parlatacağız. 24 Haziran sonrası Türkiye muasır medeniyetler yoluna emin adımlarla yürümeye devam edecek. 24 Haziran’da yapılacak seçimlerin bir özelliği var. 24 Haziran seçimlerinde yeni bir sistemle tanışıyoruz. 94 yıllık, sürekli vesayet, darbe üreten, sorun üreten sistemi, parlamenter sistemi artık bir kenara bırakıyoruz, başkanlık sistemine, cumhurbaşkanlığı sistemine geçiyoruz. Artık Türkiye’yi gelecek 5 yıl için kimin yöneteceğine siz karar vereceksiniz. Bu kararınızı 24 Haziran’da sandıkta vereceksiniz.

“OYNANAN OYUNLARI BİRLİKTE BOZACAĞIZ”

24 Haziran zaferiyle ekonomimiz üzerinde oynanan oyunları da hep birlikte bozacağız inşallah. Türkiye’nin cazibesini daha da artıracağız. Yerli ve uluslararası yatırımlara çok daha büyük imkanlar sağlayacağız. İş dünyasını, genç girişimcileri ve iş kadınlarını küresel ölçekte söz sahibi yapacağız. Kadınların iş hayatına katılım oranını yüzde 40’ların üzerine çıkaracağız.

“81 MİLYON VATAN EVLADININ GÜCÜNÜ HİSSEDİYORUZ”

Teknolojik atılımlar ve bilgiye dayalı üretimle büyümeyi daha da güçlendireceğiz. Araştırma geliştirmeye daha çok kaynak ayıracağız. Gücümüzü 16 yıldır vatandaşlarımızdan alıyoruz. Kurtdereli Mehmet Pehlivan “Her güreşe çıktığımda arkamda aziz Türk milletinin gücünü hissediyorum” demişti. Evet biz de Recep Tayyip Erdoğan ve arkadaşları olarak her mücadelede arkamızda Balıkesir’in gücünü hissediyoruz, 81 milyon vatan evladının gücünü hissediyoruz. Allah milletimize, devletimize zeval vermesin. Şimdi hep birlikte yeni bir tarih yazacağız, 24 Haziran’da yeni bir bahara, yeni bir ufka ulaşacağız. 24 Haziran aydınlık yarınlarımızın güçlü Türkiye’nin doğuşu olacak.

“YIKICI İTTİFAK VAR”

Bir Cumhur İttifakı var, bir de benzemezler ittifakı var. Yıkıcı ittifaklar var ama milletimiz Yenikapı ruhunu devam ettiren Cumhur İttifakı’yla gelecek hedeflerimizi de inşallah Milliyetçi Hareket Partisi, Büyük Birlik Partisi ile AK Parti olarak aynen devam ettireceğiz. Darbeci, vesayetçi, ayrımcı zihniyetleri tamamen tarihin derinliklerine göndereceğiz.

Sadece cumhurbaşkanı değil, Meclis seçimleri de çok önemli. Meclis’in de güçlü olması gerekiyor. Kadınlar, 16 yıllık zaferlerlerimizin essiz kahramanları. Onlara teşekkür ediyorum. Gençlere de 24 Haziran’da önemli iş düşüyor.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.