Boydak'ların kızına hapis - Haber 1Haber 1

Boydak’ların kızına hapis

Kayseri’de, FETÖ/PDY soruşturması kapsamında tutuklu yargılanan, Boydak Holding’in eski yöneticilerinden Şükrü Boydak’ın FETÖ üyeliğinden tutuksuz yargılanan kızı Elif Bozdağ, 6 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Boydak’ların kızına hapis

31 Mayıs 2018 - 23:42

ABONE OL

Kayseri 2’nci Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davada, tutuksuz sanık Elif Bozdağ ile avukatları hazır bulundu. Hakkında yapılan suçlamaları kabul etmeyen Bozdağ, beraatini istedi. Silahlı terör örgütü üyesi olmadığını kaydeden Bozdağ, “Silahlı terör örgütü üyesi değilim. Bu suçu kabul etmiyorum. GESİAD’dan istifa ettim. O tarihlerde GESİAD tamamen yasal bir kuruluştu. Hukuka aykırı olduğunu bilseydim üye olmazdım. Gazeteciler ve Yazarlar Vakfı ile bağlantım yok. Şükran B.’nin verdiği parayı yatırdım. Evimde bulunan FETÖ’ye ait kitabın nasıl geldiğini, kimin getirdiğini bilmiyorum. Bank Asya hesabımdaki paraları eşim değerlendiriyordu. Örgütün mütevelli toplantılarına da katılmadım. Kurban, bağış, himmet adı altında para istemedim. ‘ByLock’ kullanıcısı değilim. Örgütle irtibatım yok. Kanlı darbe girişimini kınıyorum” diye konuştu.

Ağlayarak savunma yaptı

Bozdağ, ağlayarak yaptığı savunmasında, “1 dolarlara ait hiçbir bulguya rastlanılmadı. FETÖ/PDY denilen kanlı terör örgütü ile ilgim ve alakam olmadı. Ben de 15 Temmuz akşamı korkarak bekledim. Sonrasında eşim, babam, annem tutuklandı. Çocuğumun hastalığı arttı, başka şehre taşınmak zorunda kaldım” dedi.

Mahkeme heyeti, yaptığı yargılama sonucu Şükrü Boydak’ın kızı tutuksuz sanık Elif Bozdağ’ı ‘silahlı terör örgütü üyeliği’ suçundan 6 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırdı.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.