Cem Küçük: Ahmet Hakan ve Şirin Payzın'ın programına son verilecek - Haber 1Haber 1

Cem Küçük: Ahmet Hakan ve Şirin Payzın’ın programına son verilecek

Türkiye gazetesi yazarı Cem Küçük, seçim sonrası CNN Türk ve Hürriyet’ten birçok isimle yolların ayrılacağını ileri sürdü. Küçük’e göre bu isimler arasında CNNTürk’te “Tarafsız Bölge” programını yapan Ahmet Hakan ve “Ne Oluyor?” programını yapan Şirin Payzın da yer alıyor…

Cem Küçük: Ahmet Hakan ve Şirin Payzın’ın programına son verilecek

06 Haziran 2018 - 13:57

ABONE OL

Türkiye Gazetesi yazarı Cem Küçük, Türkiye’de medya kurumunun tamamen dönüşmeye başlamasının Aydın Doğan’ın sahip olduğu medya yapısını Erdoğan Demirören’e satmasıyla başladığını söyledi. Küçük, Demirören‘in CNN Türk ve Hürriyet isminin önüne kimsenin geçmesini istemediğini belirterek, “Hürriyet gazetesi markasında sadece buhar yazarlar olacak. Kendi ismine çalışan hiç kimse olmayacak” dedi.

“21.00’de başlayan ve genelde horoz dövüşü gibi olan programları Sayın Erdoğan Demirören istemiyor” diye yazan Küçük, “Yeni sezonda ne ‘Tarafsız Bölge’ ne de Şirin Payzın’la ‘Ne Oluyor’ programı olmayacak. Genel olarak ismi CNN Türk’ün önüne çıkan hiçbir isim olmayacak” diye yazdı.

Cem Küçük’ün, “24 Haziran sonrası medyada neler olacak?” başlığıyla yayımlanan (6 Haziran 2018) yazısı şöyle:

24 Haziran dönemecine az kaldı. Yeni Türkiye’nin hem siyasette hem medyada kesin zaferinin eli kulağında. Bakınız dünyanın tüm büyük para fonları haziran bültenlerini abonelerine geçtiler ve istisnasız hepsi ama hepsi yaptırdıkları bilimsel araştırma ve anketlerde Cumhurbaşkanımız Erdoğan’ın kazanacağının ortaya çıktığını söylüyorlar. İstediğiniz büyük finansçıya sorun, hakikat budur.

Erdoğan’ın sıkı muhaliflerinden millî yazar Erol Mütercimler bile bu büyük finans kurumlarından birinin bir iş adamı dostunu çektiği bülteni incelemiş ve 51.3 oy oranıyla Erdoğan’ın kazanmasının kesin olduğunu ifade etmiş. Yani bu iş bitti. Elbette Müslümanlar kesinlikle rehavete kapılmamalı ve tetikte olmalı. Her şeyden önce muhtemelen o gece tıpkı 16 Nisan gecesi olduğu gibi meşru seçim sonuçlarını tanımak istemeyen 27 Mayıs kafalılar provokasyon meydana getirmek isteyecektir. Fakat hem millet olarak buna izin vermeyeceğiz hem de bu ülkedeki DEVLET olgusu bu tür bir kalkışmaya izin vermez.

Bu milleti 15 Temmuz’da binlerce silahlı darbeci asker yenemedi, seçim sonucunu tanımayacak 27 Mayısçılar da yenemez. Bu değişimle beraber medyada asla artık Eski Türkiye medyası olmayacaktır. Türkiye’de medya kurumu artık tamamen dönüşecektir. Bunun başlangıcı da 22 Mart 2018 medya devrimidir. Yerli ve millî bir aile olan Demirören Ailesi’nin Hürriyet grubunu satın alması devrimsel bir değişimdir. Elbette şu an bir geçiş süreci yaşanıyor ve kontrolün tam olarak Demirören Ailesi’ne geçtiğini söylemek mümkün değil. Fakat önümüzdeki 6 ay içinde tüm kontrol Demirörenlere ve özellikle Sayın Erdoğan Demirören’in yönetim felsefesine geçecektir.

Demirören Ailesi son olarak CNN Türk’ün yeni sezonuna dair 22 Mart ruhu çerçevesinde önemli kararlar almıştır. Bora Bayraktar’ın gelmesiyle başlayan değişim yeni sezonda eskiden kalma tüm programların kaldırılmasıyla yaşanacaktır. Yani CNN Türk ekranında eskiden beri görmeye alışılmış tüm Eski Türkiye tarzı formatlar kaldırılıyor. Yepyeni bir program akışı olacak 2018-19 sezonunuzda. 21.00’de başlayan ve genelde horoz dövüşü gibi olan programları Sayın Erdoğan Demirören istemiyor. Yeni sezonda ne “Tarafsız Bölge” ne de Şirin Payzın’la “Ne Oluyor” programı olmayacak. Genel olarak ismi CNN Türk’ün önüne çıkan hiçbir isim olmayacak. Kendini “celebrity” gören hiç kimse olmayacak. Sadece ve sadece CNN Türk markası ön planda olacak.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.