Cumhurbaşkanı Erdoğan, Man adası davasını kazandı. Kılıçdaroğlu, 197 bin lira ödeyecek - Haber 1Haber 1

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Man adası davasını kazandı. Kılıçdaroğlu, 197 bin lira ödeyecek

Geçtiğimiz aylarda CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve yakınlarının yurtdışında 1 Sterlin sermayeli şirket kurduğunu ve para transfer ettiğini iddia etmişti. Bunun üzerine üzerine tazminat davası açan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve yakınlarının durumunu görüşen mahkeme, Kemal Kılıçdaroğlu’nu tazminat ödemeye mahkum etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Man adası davasını kazandı. Kılıçdaroğlu, 197 bin lira ödeyecek

07 Haziran 2018 - 22:39

ABONE OL

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ve yakınlarının yurtdışına para transfer ettiklerine ilişkin iddiaları ile sarsılan siyaset dünyası, bugün Anadolu 5. Asliye Hukuk Mahkemesi’ndeki duruşmada tazminat kararı ile yeni bir sürece girdi. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na yönelik açılan tazminat davasında, davalı Kılıçdaroğlu 197 bin TL manevi tazminat ödemeye mahkum edildi. Anadolu 5. Asliye Hukuk Mahkemesi’ndeki duruşmada, davacılar Cumhurbaşkanı Erdoğan ve yakınları adına avukat Ferah Yıldız ile davalı Kılıçdaroğlu’nun avukatı Celal Çelik hazır bulundu.

Davayı karara bağlayan mahkeme hakimi, davalının davacılar hakkında iddialarının tamamen gerçek dışı olduğunu ve yurt dışına herhangi bir para gönderilmediğinin sabit olduğunun anlaşıldığını belirtti. Mahkeme hakimi, açılan haksız fiile dayalı davanın kısmen kabulü yönünde karar verdi. Buna göre davalı Kılıçdaroğlu, 110 bin liralık manevi tazminatı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a, 15 bin liralık manevi tazminatı Ahmet Burak Erdoğan’a, 17 bin liralık manevi tazminatı Ziya İlgen’e, 25 bin liralık manevi tazminatı Mustafa Erdoğan’a, 20 bin liralık manevi tazminatın Osman Ketenci’ye ve 10 bin lira manevi tazminatı da Mustafa Gündoğan’a 28 Kasım 2017 tarihinden itibaren işleyecek yasal faizi ile birlikte ödeyecek.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN 500 BİN LİRA TAZMİNAT TALEP ETMİŞTİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın avukatı tarafından mahkemeye sunulan dilekçede, Erdoğan ve adı geçenleri hedef alan, küçük düşürücü, aşağılayıcı, gerçek dışı ithamlar isnat ederek ağır hakaretlerde bulunan Kılıçdaroğlu’nun, müvekkillerin toplumun kin ve nefret duygularına maruz bırakılmasına sebep olduğu belirtildi.

Dilekçede, “Yurt dışındaki herhangi bir şirkete vergi kaçırmış veya herhangi bir nedenle para göndermiş değiliz. Yurt dışına milyonlarca dolar para kaçırdığımızı ispat ettiğini söylediği belgeler, iddiasını ispat edemez. Çünkü iddia, maddi gerçekle bağdaşmıyor. Bu nedenle en basit tabirle bu belgeler üretilmiş belgedir, yani sahtedir” denildi.

Dilekçede, ayrıca Cumhurbaşkanı Erdoğan adına 500 bin lira, diğer 5 müvekkilin de 200’er bin lira manevi tazminat talebi bulunduğu kaydedilerek, “İftira yollu hakaretin büyüklüğü dikkate alınarak talebin kısmen değil, aynen kabul edilmesi gerekmekte olup, talebimizin bu miktar üzerinden kabul edilmesi arz olunur” denildi.

KILIÇDAROĞLU, AİHM’E GİDECEK

Kararın açıklanmasının ardından basın mensuplarına konuşan CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu isemahkemenin “Man adası” davasına ilişkin kararını “Nedir bu tazminat? Beni korkutmak için. Talimat alan yargıç parayla beni korkutacağını sanıyor. Biz parayla, pulla korkmayız, biz namuslu adamlarız” sözleriyle değerlendirdi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın açtığı “Man Adası” davasında mahkemenin 197 bin liralık tazminat kararını soran gazetecilere Kemal Kılıçdaroğlu şu cevabı verdi:

“Normal değil mi? Yargı kimin elinde? 18 milyon dolar gerçek mi? Gerçek. Man Adası’nda para hareketi oldu mu? Oldu. Man Adası’ndaki şirketin kuruluş sermayesi 1 sterlin mi? 1 sterlin. Neresi yanlış bunun? Kendisi de itiraf etti zaten. Niye bu tazminat? Hangi gerekçe ile? Beni korkutmak için. Ben o davayı mutlaka kazanacağım. Nerede? Türkiye’de olmasa dahi Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’nde kazanacağım o davayı. O davanın bütün belgeleri doğru, savcının yazısı var. Soruyor Halk Bankası’na, ‘bunlar size mi ait?’, ‘evet, bize ait’ diyor. MASAK’a soruyor ‘bunlar size mi ait?’, ‘evet, doğru’. Nedir bu tazminat? Beni korkutmak için. Talimat alan yargıç parayla beni korkutacağını sanıyor. Biz parayla, pulla korkmayız, biz namuslu adamlarız. Nerede bu ülkenin çıkarları aleyhine bir eylem varsa, işlem varsa biz onunla mücadele ederiz. Siyasete ahlakı egemen kılacağız. Bakın diyor ki ‘dolar getirin, dolar getirin, vatandaş dolar bozdursun’. Beyefendi siz bu 18 milyon doları ne yaptınız? Nerede bu 18 milyon dolar? Bozdurdunuz mu? Ne yaptınız? ‘İşletmeyi sattık’. Hangi işletmeyi sattın? Sermayesi 1 sterlin olan şirket 18 milyon dolarlık ne aldı? Bunların yanıtı yok. O karar veren hakimde, hakim değil. Hakim olması da zaten mümkün değil.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.