İşadamı Erdoğan Demirören vefat etti - Haber 1Haber 1

İşadamı Erdoğan Demirören vefat etti

Demirören Holding Kurucusu ve Yönetim Kurulu Başkanı Erdoğan Demirören, bu sabah vefat etti. Erdoğan Demiören başkanlığındaki şirket, geçtiğimiz aylarda Doğan Medya Grubu’nu satın almıştı. Demirören’in cenazesi, 10 Haziran Pazar Günü öğlen namazına müteakip Fatih Camii’nden kaldırılacak.

İşadamı Erdoğan Demirören vefat etti

08 Haziran 2018 - 10:19

ABONE OL

Demirören Holdingin kurucusu Erdoğan Demirören’in gelen son dakika bilgisine hayatını kaybetti. Son olarak Doğan Medya Grubu’nu satılan alan Demirören Şirketler Grubu Başkanı Demirören 28 Ağustos 1938’de Bursa’da dünyaya gelmişti. Demirören’in hayatını kaybettiği haberi kısa sürede sosyal medyanın en çok konuşulan konusu oldu.

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, Demirören Holding Kurucusu ve Yönetim Kurulu Başkanı Erdoğan Demirören’in vefatı dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

Bozdağ’ın mesajı şöyle:

“Demirören Holding Kurucusu ve Yönetim Kurulu Başkanı Erdoğan Demirören’in vefatını üzüntüyle öğrendim. Merhuma Allah’tan rahmet, Demirören ailesine başsağlığı ve sabır dilerim.”

GÖKSEL GÜMÜŞDAĞ’DAN AÇIKLAMA

Eski klüpler Birliği Vakfı Başkanı Göksel Gümüşdağ, A Haber canlı yayınına katıldı ve Demirören Holding Kurucusu ve Yönetim Kurulu Başkanı Erdoğan Demirören’in vefatından duyduğu üzüntüyü dile getirdi. Demirören ailesine başsağlığı dileyen Göksel Gümüşdağ, “Türk Sanayii için önemli bir kayıp” dedi.

KİĞILI: SAYGI VE SEVGİ İÇERİSİNDE OLDUĞUMUZ BİR BÜYÜĞÜMÜZDÜ

Demirören Holding Kurucusu ve Yönetim Kurulu Başkanı Erdoğan Demirören hayatını kaybetti. A Haber’e konuşan İş adamı Abdullah Kiğılı “Her zaman yol gösterici tavrıyla hepimizin saygı ve sevgi içerisinde olduğumuz bir büyüğümüzdü. Onun en büyük vasıflarından bir tanesi etrafındaki bütün insanlara kendisinin tecrübelerini, hayattaki gördüğü şeyleri hep anlatırdı ve yol gösterirdi. Çok değerli bir iş adamını kaybetti bugün Türkiye. Mekanı cennet olsun ailesine başsağlığı diliyorum.” ifadelerini kullandı.

LİMAK HOLDİNG YÖNETİN KURULU BAŞKANI NİHAT ÖZDEMİR’DEN AÇIKLAMA

A Haber canlı yayınına telefon bağlantısı ile katılan Limak Holding Yönetin Kurulu Başkanı Nihat Özdemir, Erdoğan Demirören’in kaybından duyduğu üzüntüyü paylaştı ve “Böyle bir aziz günde Ramazan ayımızın Cuma gününde ruhunu teslim etmesi de onun ne kadar iyi insan olduğunun göstergesidir” dedi.

HASTANEDEN AÇIKLAMA YAYINLADI

Demirören Holding Kurucusu ve Yönetim Kurulu Başkanı Erdoğan Demirören hayatını kaybetti. 79 yaşındaki Erdoğan Demirören, bir süredir İstanbul Florence Nightingale Hastanesi’nde tedavi görüyordu. Hastaneden Uzman Dr. Özgür Şamilgil yaptığı açıklamada “Erdoğan Demirören saat 11.53 itibariyle aramızdan ayrılmıştır” dedi.

“ALLAH KALANLARA SABIRLAR VERSİN”

Şamilgil, “Buraya size acı bir haberi vermek üzere toplanmış bulunuyoruz. Saygıdeğer iş insanı Erdoğan Demirören bugün saat 11.53 itibarıyla aramızdan ayrılmıştır. Bir süredir hastanemizde solunum yetersizliği nedeniyle takip altında olan sayın Demirören, ailesinin yakın ilgi ve alakasının hastanemizin tüm personelinin tüm yoğun desteği ve çabalarıyla ıstırap çekmeden yaşamını sürdürmüştür. Bugün itibarıyla tüm ülkemize, yakınlarına başsağlığı diliyoruz. Allah kalanlara sabırlar versin. Erdoğan Demirören 31 Mayıs 2018 tarihinde hastanemiz yoğun bakımına alınmıştır. Solunum yetersizliği nedeniyle yoğun bakımda tıbbi destek ve tedavisi sürdürülmüştür” dedi.

ERDOĞAN DEMİRÖREN KİMDİR?

Erdoğan Demirören, TFF Başkanı ve eski Beşiktaş Kulubü Başkanı Yıldırım Demirören’in babasıdır. Erdoğan Demirören, Demirören Holding’in kurucusu. Erdoğan Demirören, 28 Ağustos 1938 tarihinde Bursa’nın İnegöl ilçesinde doğdu. Demirören Holding bünyesinde birçok şirketi barındırıyor. Milangaz Kemer, Country Club Demirören, İstiklal Ata Eğitim Kurumları gibi şirketler Demirören Grubuna ait. Yıldırım Demirören daha önce Milliyet ve Vatan gazetelerini aldığı Doğan Holding’ten bu kez de aralarında CNN, Kanal D, Doğan Haber Ajansı’nın da bulunduğu Doğan Yayın Grubu’nun tamamını satın aldı.

Erdoğan Demirören, 28 Ağustos 1938 tarihinde Bursa’nın İnegöl ilçesinde doğdu. Saint Benoit Lisesi orta bölümünden mezunu oldu. Oğlu Yıldırım Demirören ise Beşiktaş Kulübü’nün eski Başkanı ve Türkiye Futbol Federasyonu Başkanıdır.

İLK GAZ ŞİRKETİ

1956-57 senelerinde Beşiktaş’ta ve Emniyet’te profesyonel olarak futbol oynadı. Babası Şükrü Demirören`in 1957 yılında vefatı neticesinde babasının kurucusu olduğu Sirkeci de Oto Yedek Parça İthalatı ve Pazarlaması konusunda faaliyette bulunan “Kolaylık Oto” Müessesinin başına geçti. Ve o tarihten bugüne kadar çalışmaları genişleyerek devam ediyor. Türkiye’nin ilk gaz şirketini 1971’de devren satın aldı. Yaptığı yatırımlarla gaz sektörünü, Türkiye’nin en büyük sektörü haline getirdi. Bir anda kırk sekiz şirkete çıktı, çok genişledi. 1980’de açıklanan 24 Ocak Kararları’ndan sonra ise küçülmeye karar verdi. Şu an şirketlerinde ait 804 vasıta ve dört gemi var.

DEMİRÖREN GRUBUNUN BAŞINDA YER ALIYORDU

Bugüne kadar yürüme engelliler için on iki bin araba dağıttı. Demirören Grubu’nun başında yer alan Erdoğan Demirören, uzun yıllardır Kanlıca ile Anadolu Hisarı arasında bulunan Marki Ahmet Necip Bey Yalısı’nda oturuyordu.

Erdoğan Demirören 3 çocuk babasıydı.

Erdoğan Demirören’e Haliç Üniversitesi’nden Fahri Doktora ünvanı verildi.

Bugün Yönetim Kurulu Başkanı olduğu, Demirören Şirketler Gurubunun sektörel olarak belli başlı firmaları şunlardır :

LPG Gurubu: Milangaz LPG Dağıtım Tic. ve San AŞ., Milangaz AŞ., Likidgaz A.Ş., Mutfakgaz A.Ş., Güneşgaz A.Ş: LPG depolama ve dağıtım şirketlerini bünyesinde bulunduran bu grup, Türkiye sathında 24 dolum tesisi , 40 bin ton stoklama kapasitesi , 2950 adet ana bayisi ile 450 bin tona ulaşan satış potansiyeline sahip . Bunun yanında 195 adet tır , tank ve treylerinden oluşan nakliye filosu ile hizmeti sürüyor .

Demirören Tüp İmalat A.Ş : LPG Tevzi Şirketlerinin, çeşitli ebattaki tüp ihtiyaçlarını, gerekse bu tüplerin vana ve subap ihtiyaçlarına cevap vermek gayesi ile İzmir/Bornova`da faaliyetlerinin sürdürüyor.

Parsat A.Ş.: İstanbul/Avcılar’da bulunan ve otomotiv yan sanayinin önde gelen kuruluşlarından olan Parsat Piston San. ve Tic. A.Ş. Alman Kolbenschmidt Lisansı ve işbirliği ile 1970 yılından bu yana çeşitli ebatta üretilen pistonlarla gerek iç piyasaya gerekse ihracaata pazarlanıyor .

Ata Eğitim A.Ş.: İstanbul Balmumcu`da bulunan kendi binasında hizmet vermekte olan Özel Ata Lisesi, anaokulu, ilköğretim ve lise bölümlerinde faaliyet gösteriyor.

Sabah

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.