Cumhurbaşkanı Erdoğan meydan okudu: "Bay Muharrem, bırakmaya hazır mısın?" - Haber 1Haber 1

Cumhurbaşkanı Erdoğan meydan okudu: “Bay Muharrem, bırakmaya hazır mısın?”

Nevşehir Atatürk Bulvarı ve Kayseri Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenlen mitinglerde konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, CHP’nin cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce’ye seslendi: “Bay Muharrem eğer sen bu seçimlerde birinci çıkamazsan, birinci çıkamadın diye bu işi bırakmaya hazır mısın? Bakalım İnce, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın meydan okumasına nasıl cevap verecek?

Cumhurbaşkanı Erdoğan meydan okudu: “Bay Muharrem, bırakmaya hazır mısın?”

08 Haziran 2018 - 23:22

ABONE OL

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yoğun miting programına dün AK Parti’nin Nevşehir Atatürk Bulvarı ve Kayseri Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlediği mitinglerle devam etti. Halka seslenen Erdoğan’ın konuşmalarında öne çıkan başlıklar şöyle:

BERABER KORUYACAĞIZ:
Bu yola çıkış bir Cumhurun İttifakı’dır. Bu Cumhur İttifakı’nı beraber koruyacağız. Bu Cumhur İttifakı’na halel getirmeye çalışanlara fırsat vermeyeceğiz. Araya, tabanda fitne, fesat sokmak isteyenlere aman ha fırsat vermeyeceğiz. Bu cumhurun ittifakı kolay kurulmadı. Bununla birlikte sözde milletin ittifakı diye ortaya çıkanlara 24 Haziran’da dersi vereceğiz.

81 MİLYONA ‘GELİN HELALLEŞELİM’ DİYECEĞIZ:
Bölgemizde fitneyi değil, kardeşliği büyüteceğiz. Ülkemizde husumeti değil, muhabbeti güçlendireceğiz. Kavganın değil, barışın mücadelesini vereceğiz. Gerilimi değil, dayanışmayı, kaynaşmayı arttıracağız. Ayrışmanın değil kenetlenmenin savunuculuğunu yapacağız. Ben gönül diliyle konuşuyorum. 81 milyona ‘gelin helalleşelim’ diyeceğiz. Hacı Bektaş’ın, Yunus’un, Mevlana’nın, Hacı Bayram-ı Veli’nin muhabbet diliyle konuşmayı sürdüreceğiz. Anadolu’nun bereketli topraklarında kesinlikle fitnenin, kinin, nefretin boy vermesine müsaade etmeyeceğiz.

KİMSE BUNU YAPAMAZ:
Kimse Türkiye’yi eskinin krizli, kaoslu, istikrarsız günlerine geri döndüremez. Bu ülkenin artık böyle kavgalarda kaybedecek tek bir anı dahi yoktur. Milli iradenin vesayetin keyfine bırakılmasına artık kimse göz yumamaz.

TEZGAH KURUYORLAR:
Buna rağmen muhalefet 24 Haziran sonrası eski sisteme dönmekten söz edebiliyor. 16 Nisan’da milletin ortaya koyduğu güçlü iradeyi yok saymak için kendilerince tezgah kuruyorlar. Milletin elinden Cumhurbaşkanını seçme yetkisini almak için kapalı kapılar ardında kirli hesaplar yapıyorlar. Biz boşuna bunlara milli irade hırsızları demiyoruz. Biz boşuna bunlara eski Türkiye ittifakı, yıkım ekibi demiyoruz. Türkiye’nin önünü açacak hiçbir teklifleri, hiçbir projeleri yok.

AKLIYLA HAREKET EDİLMEZ:
Bay Kemal “Afrin’e girmeyin” dedi, dinledik mi? Girdik. Bay Kemal’in aklıyla hareket edilmez. Zaten onlar (Demirtaş) birlikte yürüyorlar.

ANA MUHALEFET DE DEĞİŞECEK:
Türkiye her şeyin iyisine layık, ana muhalefetin de iyisine layık. İnşallah 24 Haziran’da ana muhalefet de değişecek. Onlar ülkeyi yönetmeye değil, kendi postunu kurtarmaya aday. Seçimden sonra milletim anladığı dilden cevabı verecek.

BAY MUHARREM CELLO’DUR:
Millet kıraathaneleri her ile 400-500 metrekare olarak yapılacak. Mimar ve mühendisler çalışıyor. Bay Muharrem çıkmış, ‘Orada kumar mı oynayacaklar?’ diyor. Bunlar cello, kıraathane bilmez. Okey sizin işiniz. Milletin okuma evleri olacak. İlim ve kültür merkezleri olacak.

MİLLET BAHÇESİ VE CAMİ YAPILACAK:
Bir müjde daha veriyorum. Kayseri’de eski Hava İkmal Bakım Merkezi’nin olduğu bin 500 dönümlük alana bir millet bahçesi kuruluyor. Bir köşesine de inşallah İstanbul’daki Çamlıca Camisi’nin benzerini yapacağız.

ÜLKEYİ O ŞARLATANA SUNMA NİYETİNDELER

Bunlar Türkiye’yi Pensilvanya’daki şarlatana altın tepside sunma niyeti içindeler. Şarlatan ne diyorsa Kılıçdaroğlu da Muharrem de diğerleri de aynı şeyi söylüyor.

GEREKİRSE SİNCAR’A GİRERİZ
Sınırlarımızı bölücü örgütün insafına terk etme hesabı var bunlarda. ‘Afrin’e girmeyin’ dediler. Talimatı verdim, gireceğiz dedim. Ve girdik. Cerablus’a girdik mi? Şimdi soruyorlar, Sincar, Kandil… Gerekirse oraya da gireriz. Ülkemizi rahatsız eden kim varsa biz oradayız.

BAY MUHARREM BIRAKMAYA HAZIR MI?
Şimdi soruyorum, Bay Muharrem eğer sen bu seçimlerde birinci çıkamazsan, birinci çıkamadın diye bu işi bırakmaya hazır mısın?

ASTSUBAYLARA KADEME MÜJDESİ
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kayseri 1. Komando Tugay Komutanlığı’nda şehit aileleri ve askerlerle iftarda bir araya geldi. Konuşmasında bir müjde veren Erdoğan, “Astsubaylarımızın göreve başlama kademelerini, eğitim yıllarına göre bir üste çıkartıyoruz. 2 yıllık yükseköğrenim mezunu astsubayımız 9. derecenin 1. kademesinden başlıyordu, artık 9. derecenin 2. kademesinden başlayacak. 4 yıllık yükseköğrenim mezunu olup 9. derecenin 3. kademesinden göreve başlayan astsubaylarımızın başlangıç derecesini 8. derecenin 1. kademesine yükseltiyoruz. Bu suretle tüm astsubaylarımızı emsallerinin seviyesine çıkarıyoruz. Düzenlemeden yeni başlayacakların yanı sıra mevcut ve emekli astsubaylarımız da yararlanacak” dedi.

Örgütün Avrupa’daki kalesi yıkılıyor mu? Almanya FETÖ ile mücadeleye başlıyor

Almanya’nın Ankara Büyükelçiliği: “FETÖ komplocu bölümü sert hiyerarşik bir yapı arz ediyor ve organize bir suç örgütünü andırıyor” diye belirtti. Almanya’da Federal Hükümet FETÖ’ye karşı hiç olmadığı kadar eleştirel bakmaya karar verdi. Der Spiegel ve Report Mainz’ın ortak haberine göre, Alman Dışişleri Bakanlığı’nın, Türkiye’nin FETÖ’nün devletin içine sızan bir örgüt olduğu uyarılarını daha fazla ciddiye aldığını ortaya koydu.

Almanya’nın Ankara Büyükelçiliği: “FETÖ komplocu bölümü sert hiyerarşik bir yapı arz ediyor ve organize bir suç örgütünü andırıyor” diye belirtti. Der Spiegel ve Report Mainz, Almanya’nın Ankara Büyükelçiliği’nin 2018 Şubat ayında hazırladığı gizli bir raporunu kaynak olarak gösterdi.

“ORGANİZE BİR SUÇ ÖRGÜTÜNÜ ANDIRIYOR”

Söz konusu raporda, “FETÖ komplocu bölümü sert hiyerarşik bir yapı arz ediyor ve organize bir suç örgütünü andırıyor” diye yazdığı belirtiliyor. Büyükelçi kaynaklarının FETÖ’nün yıllar içinde Türkiye’de başta emniyet ve adli kurumlar olmak üzere devlet kadrolarına sızdığı konusunda hemfikir olduğu kaydedilen raporda, hareketin üyelerinin mutlak sadakat içinde olduğuna dikkat çekiliyor.

“GİZLİ BİR PARALEL YAPI”

Der Spiegel ve Report Mainz haberinde ayrıca FETÖ’nün yönetici kadrosundan ayrılan bir eski üyesinin açıklamalarına yer veriliyor. İçinde bulunduğu hareketi gizli bir paralel yapı olarak nitelendiren eski üye, hareketi antidemokratik olmakla da eleştiriyor. Sözkonusu eski üye FETÖ’nün önemli kararlarını Almanya’da aldığını bu kararların sık sık seçilmiş dernek yöneticilerinin zararına alındığını iddia ediyor.

Sabah

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.