Çalışma Bakanı Jülide Sarıeroğlu açıkladı: "100 bin gence iş verilecek" - Haber 1Haber 1

Çalışma Bakanı Jülide Sarıeroğlu açıkladı: “100 bin gence iş verilecek”

Çalışma Bakanı Jülide Sarıeroğlu, gençlere iş müjdesi verdi. Konuyla ilgili açıklama yapan Bakan Sarıeroğlu, “100 bin gence yazın iş imkanı sağlayacağız” dedi.

Çalışma Bakanı Jülide Sarıeroğlu açıkladı: “100 bin gence iş verilecek”

14 Haziran 2018 - 12:55

ABONE OL

Çalışma Bakanı Jülide Sarıeroğlu 100 bin gence yazın iş imkanı hakkında açıklamalarda bulunurken, ‘Bu sene itibariyle kalan dönemde yetiştirmeye çalışacağız’ dedi.

Çalışma Bakanı Sarıeroğlu’nun açıklamasından notlar;

* (100 bin gence yazın çalışma imkanı) Bu konuyla alakalı İş Kur kurumlarımızın il müdürlüklerinde talepleri toplamaya başlıyoruz. Kendi okuduğu üniversitenin bulunduğu ilde programlarımız olacak. 18-25 yaş arası, eğitmenlik imkanlarıyla gençlerimizi buluşturmuş olacağız.

* (100 bin gence yazın çalışma imkanı) Gençlerimiz hem ücret alıp aile bütçelerine, kendilerinin özel olarak değerlendirmek istedikleri alanlarda kendilerini ifade edebilmelerine katkı sağlayacak, diğer taraftan en çok önem verdiğim konu ilk sigortalılıklarını da başlatmış olacağız.

* Her yıl 100 bin gencimizi sosyal çalışma programına dahil ederek hem toplumsal konularda farkındalıklarını arttırmayı, bu konularda gençlerimizin enerjisi ve sinerjisinden faydalanmayı hem de gençlerimizin okul hayatlarına maddi olarak bir katkı sağlamayı amaçlıyoruz. Burs ve kredi imkanlarımız var, aylık olarak asgari ücret üzerinden de katkımız olacak. 3 ay boyunca bu programdan faydalanmış olacaklar. 3 ay boyunca aldıkları ücret, bir sene boyunca burs ve kredi imkanlarından aldıklarından daha yüksek bir miktara tekabül ediyor.

* Kupon yöntemimiz var. Gençlerimiz mevcut niteliklerini artırarak eksik gördükleri alanlarda gençlerimizin uygun gördüğü zamanlarda eğitim alma imkanını sağlayacağımız 10 bin TL’lik kupon sunacağız.

* Çocuk evleri,sosyal donatı alanları, huzur evleri, bilgi evleri,Orman Bölge Müdürlüklerimiz, Tarım İl Müdürlüklerimizde ihtiyaç duyulan alanları belirleyerek ilanlarımızı çıkacağız.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.