Bunları yapın, stresten kurtulun! - Haber 1Haber 1

Bunları yapın, stresten kurtulun!

Dünya kadar iş yükü, ailevi meseleler, asla boşalmayan bir ajanda ve zar zor ilerleyen trafik… Hayat her gün, hepimizi strese davet ediyor. Ancak sakinliğinizi korumak için artık fazlasıyla geçerli bir gerekçeniz daha var: Herbalife Nutrition uzmanlarına göre stres, güzelliğin en büyük düşmanı!

Bunları yapın, stresten kurtulun!

13 Ağustos 2018 - 11:46

ABONE OL

Yaşam ve yoğun takvimler zaman zaman herkesi yorabiliyor. Ancak stresli dönemlerde sakin kalabilmek, hem duygusal hem de fiziksel dengeyi koruyabilmek açısından önemlidir.

Stres, olumsuz bir ruh haline yol açmanın ötesinde, güzelliğinizi gölgeleyebilir…

Stres ve saçlar

Stresin saçların beyazlamasında ve dökülmesinde önemli bir etken olduğu söylenir. Bunun nedeni, stresin yaşlanma sürecini hızlandırmasıdır. Genetik miras, stres ve yaşam tarzı gibi birçok faktör, yaşlanmayı hızlandırabilir. Stres, saç dökülmesine de yol açabilir. Saç dökülmenizin strese bağlı olup olmadığını doktorunuza danışarak öğrenebilirsiniz. İyi haber, stresin yol açtığı saç dökülmesi kalıcı değildir!

Stres ve cilt

Önemli bir gün, düğün, sosyal etkinlik ya da toplantının hemen öncesinde yüzünüzün tam ortasında kocaman bir sivilce mi çıktı? Böyle zamanlarda hemen herkes, cildinde stresin bir yansımasıyla karşılaşır.

Öte yandan stres, cildin kırışmasına da yol açabilir. Stres, vücudun kolajeni parçalamasına neden olan kortizol adı verilen bir hormonu üretmesine neden olur. Cilt, sıkı ve esnek kalabilmek için kolajene ihtiyaç duyar.

Stresinizi azaltmak için önerileri

Spa rezervasyonu yaptırın

Spa, sadece rahatlamanızı sağlamayacak, aynı zamanda güzelleşmenizi de sağlayacaktır! Birçok Spa merkezi, stresi azaltmak üzere kurgulanmış özel masaj hizmeti sunmaktadır. Örneğin aromaterapi, rahatlamanıza yardımcı olacak harika bir seçenek olabilir; özellikle lavantanın sakinleştirici bir etkisi olduğu bilinir.

Arkadaşlarınızla veya ailenizle vakit geçirin

Sevdiğiniz kişilerle, yapmayı gerçekten sevdiğiniz şeyleri yaparak vakit geçirin. Konuşarak aradaki bağları güçlendirmek ya da çeşitli aktivitelere katılmak işe yarayabilir. Sevdiğiniz şeylerle meşgulken, zihniniz sizi strese sokan şeylerden uzaklaşır, zamanın nasıl geçtiğini fark etmezsiniz.

Egzersiz yapın

Egzersiz, size kendinizi iyi hissettiren endorfin hormonunun salgılanmasını sağlar. Kalp atışınızı hızlandıran bir aktivite, kan dolaşımını da tetikleyerek cildin canlı ve parlak görünmesine katkıda bulunur.

Geceleri iyi uyuyun

24 saat size asla yetmiyorsa, yapılacaklar listenizi bir kenara bırakın ve iyi bir gece uykusu çekin. İyi bir uyku hem iyi görünmenize hem de stresinizin azalmasına yardımcı olacaktır.

Yoga veya meditasyon yapın

Zihin-beden bağlantısı önemlidir. Yoga yapmayı deneyimleyen birçok kişi, yoganın stresi azaltmada çok etkili olduğunu söyler. Bu fikir size cazip gelmiyorsa bir de meditasyonu düşünün! Derin, kontrollü nefesler, stresli bir günün ardından sakinleşmek için harika bir yol olabilir.

Sağlıklı beslenin

İyi yakıta en çok stresli zamanlarda ihtiyaç duyarsınız! Sizi rahatlatacak yiyeceklere ulaşmak çok kolaydır. Ancak sağlıklı bir beslenme düzeni, sizi strese karşıgüçlendirir.

Kendinize zaman ayırın

Yoğun dönemlerde temiz hava almak için vereceğiniz 10-15 dakikalık bir mola, kendinizi yenilenmiş hissetmenizi sağlar. Ayrıca masanızda gerinme egzersizleri yapabilir ya da zihninizi yatıştırmak için iş arkadaşlarınızla kısa bir sohbet arası verebilirsiniz.

Eviniz, sığınağınız olsun

Eviniz, diğer her yerin aksine kontrol edebileceğiniz, sizi mutlu kılacak hale getirebileceğiniz bir yerdir. Pozitif objeler ve mutlu anılarla etrafınızı kuşatın ve değişimi izleyin.

Herbalife Ltd. Hakkında

Herbalife Nutrition, 1980 yılından bu yana insanların yaşamlarını değiştiren ürünler sunan global bir beslenme şirketidir. Herbalife’ın beslenme, kilo kontrolü ve kişisel bakım ürünlerine 90’dan fazla ülkede, Bağımsız Herbalife Nutrition Üyeleri aracılığıyla ulaşılıyor. Herbalife Nutrition, dünya genelinde yetersiz beslenme ve kilo problemlerine karşı yüksek kaliteli ürünler sunarak mücadele ediyor.Herbalife Beslenme Vakfı (HNF) ve Casa Herbalife Beslenme programlarını destekleyerek yeterli beslenme imkanına sahip olamayan çocukların iyi beslenmelerini sağlamaya yardımcı oluyor. Ayrıca Cristiano Ronaldo, LA Galaxy ve diğer pek çok şampiyon sporcunun da içinde bulunduğu 190’dan fazla dünya çapında sporcu, takım ve etkinliğin sponsorluğunu yapıyor.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.