Yerel seçimlerde iş dünyasından adaylar ön plana çıkacak - Haber 1Haber 1

Yerel seçimlerde iş dünyasından adaylar ön plana çıkacak

Türkiye’de yerel seçimler için son altı aya girilirken, büyük kentlerde yaşanması muhtemel yoğun çekişme siyasi partileri mutlak kazanacak adaylara yoğunlaştırıyor.

Yerel seçimlerde iş dünyasından adaylar ön plana çıkacak

08 Ekim 2018 - 23:53

ABONE OL

AK Parti’de, “pratik çözüm üreten” ‘Erdoğan Kriterleri’nin sistem değişikliği sonrası kurulan mevcut hükümete yansımasının ardından aynı kriterlerin yerel seçim adaylarını belirlemede devam edeceğinin işaretleri geliyor.

CHP DE, GÜÇLÜ ADAYLAR İÇİN ÖZEL SEKTÖRE YÖNELDİ

CHP’de de, İstanbul ve İzmir gibi seçkin metropollerde gözler, ipi göğüsleyecek iş dünyası kökenli adaylara çevrildi. İstanbul Büyükşehir için Ümit Boyner adı seslendirilirken, Beşiktaş’ta da Avrupa’daki başarılarıyla tanınan iş adamı Cafer Mahiroğlu’nun öne çıkıyor.

ümit boyner ile ilgili görsel sonucu

BOYNER’E ADAYLIK TEKLİFİ- CHP’nin İstanbul Büyükşehir belediye Başkanlığı adaylığı için iş insanı Ümit Boyner’e teklif götürdüğü ileri sürülüyor.

AK PARTİ’DE ‘İŞ BİTİRİCİ İŞ ADAMLARI’

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yeni hükümeti belirlerken iş dünyası kökenli beş bakana yer vermesinin, yerel yönetim adayları belirlerken de ölçü olacağı son dönemde Ankara kulislerinde çok sık dillendiriliyor.

AK Parti’nin özellikle büyükşehir başkan adayları ile İstanbul, Ankara, İzmir, Adana gibi mega kentlerin ilçe belediye başkanlarını belirlerken “pratik çözüm üreten” iş dünyası kökenlilerin öne çıkacağına mutlak gözle bakılıyor. Partinin ilgili organlarının hazırlayacağı listeler Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın rötuşlarının ardından ve muhtemelen seçime yakın bir tarihte açıklanacak. İstanbul gibi, özellikle diğer partilere kayması muhtemel bölgelerde MHP ile gerçekleşecen “ittifak” sayesinde CHP’nin önünün kesilmesi hedefleniyor.

CHP’DE DE, İŞ DÜNYASI KÖKENLİ ADAYLAR ÖN PLANDA

İktidar partisinin başkanlıklarını CHP’den almak için ‘ittifak dahil’ atakları devam ederken, Cumhuriyet Halk Partisi de stratejik kentleri korumak için ince eleyip sık dokuyarak aday belirleyecek. Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun büyükşehir ve stratejik öneme sahip kentlerde iktidar partisi karşısında elini güçlendirecek adaylara yöneleceği parti çevresinde son dönemde yaygın olarak konuşuluyor.

İzmir Büyükşehir Başkanı Azi Kocaoğlu’nun tekrar aday olmayacağını açıklamasıyla birlikte Kılıçdaroğlu’nun bu mega kendi kaybetmemek için güçlü belirlemeye odaklandığını belirtiliyor. Narlıdere Belediye Başkanı Abdül Batur’un adı şimdiden kulislerde konuşulurken, Kılıçdaroğlu MHP’nin de azımsanamacak oranda oya sahip olduğu kentin ‘muhafazakar partilere’ geçmemesi için, parti koridorlarında kılı kırk yardığı konuşuluyor.

İSTANBUL VE İLÇELERİNDE İŞ ADAMLARI ÖN PLANDA

İktidar ve muhalefetin muhtemel adaylar hakkında ser verip sır vermediği kent ise İstanbul ve ilçeleri. “İstanbul’u yöneten parti Türkiye’yi yönetir!” prensibi hala geçerliliğini korurken, AK Parti’nin “Metal Yorgunluğuna” bağladığı Kadir Topbaş değişikliği sonrası mutlak kazanmayı hedeflediği ve MHP desteğiyle “çantada keklik” gördüğü İstanbul, CHP’nin de İzmir’den sonra en kilit kenti haline geldi.

Son dönemde CHP kulislerinde İstanbul Büyükşehir başkanlığı için Muharrem İnce’nin adı seslendirilse de, Kılıçdaroğlu’nun mega kent için iş dünyası kökenli bir aday düşündüğü de parti çevrelerinde konuşulanlar arasında. CHP lideri Kılıçdaroğlu’nun İstanbul Büyükşehir başkan adayı için Ümit Boyner’i çoktan belirlediği de artık parti çevrelerinde saklanmıyor.

En az İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı gibi Beşiktaş ve Şişli de CHP liderini üzerinde önemle durduğu kentler arasında yer alıyor.

cafer mahiroğlu ile ilgili görsel sonucu

ADAY GÖSTERİLECEK Mİ?- Siyaset kulislerinde CHP’nin yerel seçimlerde başarılı iş insanlarını aday göstereceği konuşuluyor. Bu isimlerden biri de İngiltere’deki başarılı işadamı Cafer Mahiroğlu.

Şişli adaylığını son dakikaya bırakan Kılıçdaroğlu’nun önüne, Beşiktaş için birkaç aday çoktan kondu bile. Bu isimler arasında Avrupa’daki başarılı yatırımlarıyla dikkati çeken iş adamı Cafer Mahiroğlu’nun adı öne çıkıyor. Kemal Kılıçdaroğlu’nun en az İstanbul büyükşehir adayı gibi Beşiktaş’ta da “pratik çözüm üreten” kriterde, ilçeyi kaybetmeyecek bir aday çıkarması beklentiler arasında. CHP liderinin 18 Ekim’de yapacağı Londra ziyaretinde Mahiroğlu ile konuyu görüşmesi beklenirken, Kılıçdaroğlu’nun temasları kapsamında Londra Büyükşehir Belediye Başkanı Sadıq Khan ile bir araya gelme girişimleri de bu süreçte dikkati çeken bir diğer ayrıntı olarak siyasi kulislere yansıyor.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.