Twitter'de o mesajların sayısı arttı - Haber 1Haber 1

Twitter’de o mesajların sayısı arttı

280 karakterin 1. yaşını kutlayan Twitter, bu süre içinde lütfen ve teşekkür mesajlarının iki kat arttığını açıkladı.

Twitter’de o mesajların sayısı arttı

01 Kasım 2018 - 18:34

ABONE OL

Tweet karakter limitinin 140’dan 280’e çıkmasının üzerinden bir yıl geçti. Twitter 280 karakterin 1. yaşını kutluyor! Twitter’den yapılan açıklamada, “Bu değişikliği yaptık çünkü dünyanın dört bir yanından herkesin kendisini bir Tweetle kolayca ifade etmesini istiyoruz. Amacımız, Twitter’ı Twitter yapan hız ve kısalığı sürdürürken bunu mümkün kılmaktı”denildi.

İşte bu değişiklikle birlikte yaşanan farklılılar…

Daha fazla ‘Lütfen’ ve ‘Teşekkürler’. Sınırın iki katına çıkmasından bu yana ‘lütfen’ (%+54) ve ‘teşekkürler’ (+22%) kelimelerinin kullanımında artış oldu.

-Kısaltma kullanımı azaldı. Kelimeleri düzgün bir şekilde yazmaktan nefret edenler, örneğin merhaba yerine mrb gibi kısaltmalar yapanlar, geçen seneye sıkışıp kalmış olabilir. ‘Gr8’ (%-36), ‘b4’ (%-13) ve ‘sry’ (%-5) gibi kısaltmalarda ‘great’ (%+32), ‘before’ (%+70), ve ‘sorry’ (%+31) gibi kelimeler lehine düşüş görülüyor.

· Tweet atmak daha kolay ve Twitter hala kısa ve öz. Tweetler genel olarak az ve öz olmaya devam ediyor. 140 karakter sınırı varken 34 olan karakter sayısı, 280 karakter sınırıyla birlikte 33 oldu. Geçmişte tweetlerin %9’unun 140 karakter sınırına ulaşmıştı. Bu durum düşünceleri sınırlara uygun şekilde bir Tweete sığdırmanın zorluğunu yansıtıyordu. Genişletilmiş 280 karakter sayısıyla birlikte, İngilizce Tweetlerin sadece yaklaşık %1’i 280 karakter sınırına ulaştı; gönderilen Tweetlerin %12’si 140 karakterden ve %5’i 190 karakterden fazla. Küresel olarak, tüm Tweetlerin %6’sı 140 karakterin, %3’ünün ise 190 karakter üzerinde. Düşünceleri Tweet’lere sığdırmak için daha az çaba gerekirken kısa Tweetler hala çok tercih ediliyor !

· Daha fazla soru ve sohbet. Soru işaretli(?) Tweet sayısı %30 artarken Tweetler daha fazla cevap alıyor.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.