İşte Türkiye'ye ve Dünyaya Değer Katanlar - Haber 1Haber 1

İşte Türkiye’ye ve Dünyaya Değer Katanlar

“Türkiye’ye ve Dünyaya Değer Katanlar Ödülleri, sahiplerini buldu. Türkiye’nin tek uluslararası ekonomi/finans dergisi TURCOMONEY, 7. yılını TÜRKİYE’YE VE DÜNYAYA DEĞER KATANLAR ÖDÜLLERİ TÖRENİ ile kutladı.

İşte Türkiye’ye ve Dünyaya Değer Katanlar

20 Aralık 2018 - 23:14

ABONE OL

Türkiye’nin tek uluslararası ekonomi/finans dergisi Turcomoney, 7. yılını TÜRKİYE’YE VE DÜNYAYA DEĞER KATANLAR ÖDÜLLERİ TÖRENİ ile kutladı. WOW HOTEL İSTANBULS& CONVENTION CENTER’DE düzenlenen TÜRKİYE’YE VE DÜNYAYA DEĞER KATANLAR ÖDÜLLERİ TÖRENi, YILIN DEVLET ADAMI ÖDÜLÜ’ne layık görülen TBMM Başkanı Binali Yıldırım’ın katılımı ile gerçekleştirildi.

Değişik alanlarda üretim, yatırım ve ihracat yapan, istihdam gerçekleştiren, yenilikçi, çevreci, sosyal sorumluluk projeleriyle topluma katkı sağlayan, söylem ve davranışlarıyla toplumsal barışa katkıda bulunan devlet adamlarına, yani TÜRKİYE’YE VE DÜNYAYA DEĞER KATAN kuruluşlara ve kişiler ödüllendirildi.

Deneyimli gazeteci/ekonomist Dr. Kazım Kılınç yönetimindeki Turcomoney Dergisi, geleneksel hale gelen TÜRKİYE’YE VE DÜNYAYA DEĞER KATANLAR ÖDÜLLERİ ile, değişik alanlardaki hizmetleri ile değer üreten kuruluşları ve kişileri teşvik etmeyi, cesaretlendirmeyi amaçlıyor.

Ödül Töreni’ne ödül sahiplerinin yanında Türkiye’den ve birçok ülkeden siyaset, iş, diploması, bürokrasi, bilim ve medya dünyasının önde gelen isimleri katıldı.

ZİRVE VE ÖDÜL TÖRENİNİN AMACI

Bu etkinlikten amaç, Türk ekonomisine yüksek katma değer sağlayan kuruluşları ve kişileri ödüllendirmek suretiyle teşvik etmek.

KİMLERE ÖDÜL VERİLDİ?

Değişik alanlarda üretim ve yatırım yapan, istihdam gerçekleştiren, ihracat yapan, yenilikçi, çevreci, sosyal sorumluluk projeleriyle topluma katkı sağlayan, yani Türkiye’ye değer katan kuruluşlara ve kişilere ödül verildi.

ÖDÜL SAHİPLERİ NASIL BELİRLENDİ?

Turcomoney yazarları ve bu isimlere eklenen Türkiye’nin saygın isimlerinden oluşturulan jüri, tamamen objektif kriterlere ve uluslararası standartlara göre “TÜRKİYE’YE VE DÜNYAYA DEĞER KATANLAR“ı belirledi.

ÖDÜL TÖRENİNE KİMLER KATILDI?

TÜRKİYE’YE VE DÜNYAYA DEĞER KATANLAR ÖDÜLLERİ TÖRENİ, Turcomoney Jürisi tarafından YILIN DEVLET ADAMI ÖDÜLÜ’ne layık görülen TBMM Başkanı Binali Yıldırım’ın katılımı ile gerçekleştirildi.

Ödül Töreni’ne ödül sahiplerinin yanında Türkiye’den ve birçok ülkeden siyaset, iş, diploması, bürokrasi, bilim ve medya dünyasının önde gelen isimleri katıldı.

YILDIRIM’A ÖDÜLÜNÜ ALİ COŞKUN VERDİ

YILIN DEVLET ADAMI ÖDÜLÜ’ne layık görülen TBMM Başkanı Binali Yıldırım’a ödülünü, Sanayi ve Ticaret eski Bakanı, Turcomoney Jürisi Onursal Başkanı Ali Coşkun takdim etti…

TBMM Başkanı Binali Yıldırım

ÖDÜLLERİ TBMM BAŞKANI BİNALİ YILDIRIM VERDİ

Ödül Töreni’nde Binali Yıldırım’a YILIN DEVLET ADAMI ÖDÜLÜ’nü, Turcomoney Jürisi Onursal Başkanı Ali Coşkun takdim etti. TÜRKİYE’YE VE DÜNYAYA DEĞER KATANLAR ÖDÜLÜ’ne layık görülmesi nedeniyle Turcomoney Jürisi’ni teşekkür eden ve memnuniyetini dile getiren Binali Yıldırım, gündeme ilişkin açıklamalar yaptı. Yıldırım daha sonra TÜRKİYE’YE VE DÜNYAYA DEĞER KATANLAR ÖDÜLÜ’ne layık görülenlere ödüllerini bizzat verdi.

İşte “TÜRKİYE’YE VE DÜNYAYA DEĞER KATANLAR” işte “TURCO VISION 2017 ÖDÜLLERİ…”

Yılın Devlet Adamı/ TBMM Başkanı Binali Yıldırım

Orta Asya’da Yılın Devlet Adamı/ Özbekistan Devlet Başkanı Şevket Mirziyoyev

Başkent Üniversitesi Kurucu Rektörü Prof. Dr. Mehmet Haberal

ICBC TURKEY BANK

ICBC Turkey Bank adına ödülü Yönetim Kurulu Başkanı Xiangyang GAO aldı.

KALE GRUBU adına ödülü Yönetim Kurulu Başkan Vekili Osman Okyay aldı.

EMBA ELEKTRİK adına ödülü CEO METE BÜLGÜN aldı.

ORKA HOLDİNG Yönetim Kurulu Başkanı adına Süleyman Orakçıoğlu adına ödülü İcra Kurulu Üyesi Dr. Fatih Anıl aldı.

ZİRAAT KATILIM adına ödülü Genel Müdür Metin Özdemir aldı.

ALMAN – TÜRK TİCARET VE SANAYİ ODASI (AHK TÜRKİYE)

İSTANBUL TİCARET ODASI adına ödülü Yönetim Kurulu Başkan Yarrdımcısı İsrafil Kuralay aldı.

DÜNYA GAZETESİ adına ödülü Genel Yayın Yönetmeni Hakan Güldağ aldı.

TURCOMONEY ONUR ÖDÜLLERİ…

Vahap Munyar / HÜRRİYET GAZETESİ GENEL YAYIN YÖNETMENİ

Sada Öğretir/ NTV Spikeri/Sunucu

İrfan Donat / Bloomberg HT Tarım Editörü

TURCOMONEY ÖZEL ÖDÜLLERİ…

WOW ISTANBUL HOTELS & CONVENTION adına ödülü MNG Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Nazif Günal aldı.

NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ adına Rektör Prof. Dr. Esra HATİPOĞLU aldı.

FİNANSAL KURUMLAR BİRLİĞİ adına ödülü Yönetim Kurulu Başkanı Adem Duman aldı.

TBMM Başkanı Binali Yıldırım moral verdi

“KIŞIN SONU, YAZ”DIR

Uluslararası ekonomi-finans dergisi Turcomoney, 7. yılını Wow Hotel’de düzenlenen “Türkiye’ye ve Dünyaya Değer Katanlar Ödülleri Töreni” ile kutladı. Gecede, TBMM Başkanı Yıldırım’a, “Yılın Devlet Adamı Ödülü” takdim edildi.
Törende konuşan Yıldırım, sözlerine kendisini ödüle layık gören jüri üyelerine teşekkür ederek başladı. Ödülü, doğum gününde almanın mutluluğunu yaşadığını aktaran Yıldırım, 2019’un da herkese hayırlı ve uğurlu gelmesini, mutluluklar getirmesini diledi.

TBMM Başkanı Binali Yıldırım, Türkiye’nin büyük ve güçlü bir ülke olduğunu belirterek, “Güçlü ekonomisi var. Dinamik bir iş alemi ve özel sektörü var. Bizi benzer ülkelerden ayıran da budur. Dolayısıyla biz geçmişte olduğu gibi bugün de yaşadığımız sıkıntıları aşacak imkan ve kabiliyete sahibiz, onun için hiç kimse moralini bozmasın.” dedi. Yıldırım, Türkiye’nin en güzel demokrasi örneğini ortaya koyduğunu dile getirerek, “Konumunuz ne olursa olsun, fırsatlar herkes için mevcut. Çalışıp çabalarsak, her konuma, her vatandaşımız mutlaka istediği yere gelebilir. Bu da demokrasinin güzelliğidir.” şeklinde konuştu.

Türkiye’nin dünyanın sayılı, itibarlı ülkelerinden biri olduğunun altını çizen Yıldırım, “İtibarımızın hangi düzeyde olduğunu anlamak için Türkiye’ye içeriden değil, dışarıdan bakmak lazım. Dışarıdan baktığınız zaman, Türkiye’nin dünya için ne anlama geldiği çok daha açık şekilde görülüyor. Bölgemizle ilgili karar alınırken, Avrupa, Kafkasya, Orta Asya ve Orta Doğu ile ilgili meseleler konuşulurken, ‘Bir de Türkiye’ye soralım.’ diyorlar. Bu önceleri yoktu. Önceleri Türkiye, birileri konuştuktan sonra onlara ters düşmemek için bir şeyler söyleyen, lafları yuvarlayan, suya sabuna karışmayan bir ülke idi. Bugün bölgesinde, ‘Ben varım, bana rağmen burada proje yapamazsınız.’ diyen bir Türkiye var. Bu hepimizin başarısı, iş adamlarımızın başarısı, bu siyasetin, 15 yıldır siyasi iradeye destek veren 81 milyon vatandaşımızın başarısıdır. Onların duası ve desteğidir. Bütün milletimize, bu vesileyle şükranlarımı arz ediyorum.” diye konuştu.

TBMM Başkanı Yıldırım, marifetin iltifata tabi olduğunu vurgulayarak, “Zaman zaman taltif edilmek hakikaten insana hoş geliyor. Cumhurbaşkanımız, 13 Temmuz’da bana Devlet Şeref Madalyası vermeyi uygun gördü. Bütün takdir ve teşekkürlerini bir saat boyunca, hayat hikayemi anlatarak takdim etti.” dedi.

“KIŞIN SONU YAZDIR”

Türkiye’nin büyük ve güçlü bir ülke olduğunu belirten Yıldırım, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Güçlü ekonomisi var. Dinamik bir iş alemi ve özel sektörü var. Bizi benzer ülkelerden ayıran da budur. Dolayısıyla biz geçmişte olduğu gibi bugün de yaşadığımız sıkıntıları aşacak imkan ve kabiliyete sahibiz, onun için hiç kimse moralini bozmasın. Önümüzde kış var, kışın sonu yazdır, hiç endişeniz olmasın. Türkiye’nin ekonomisiyle ilgili birtakım kafalarda soru işaretleri var. Ben şu kadarını söylemek isterim. Bir ülke düşünün, varlıkları var, borçları var. Yani ülkede şüpheye lüzum yok. Bir firmayı da düşünseniz aynı şey. Nasıl ölçersiniz ekonominizin iyi veya kötü olduğunu? Varlıklarınız, yükümlülüklerinizi karşılamıyorsa o zaman sıkıntı var demektir. Ancak Türkiye’nin varlıkları, yükümlülüklerini kat kat karşılayacak düzeydedir. Bunun bilinmesi lazım.

Peki sorun ne? Sorun, vade uyuşmazlığıdır. Bu vade uyuşmazlığının da çözümü, imkansız değildir, mümkündür. Olay bundan ibarettir. Yaşanan budur, olayı başka türlü zora sokmanın, moral bozmanın anlamı yok. Ben bir şey yok demiyorum, bu sıkıntıların tedbirini almak da tabii ki ülkeyi yönetenlere düşüyor. Bunun da gereği yapılıyor. Bunu bilmenizi istiyorum. Türkiye’nin yükümlülükleri, varlıklarının altındadır. Türkiye’nin özel sektör artı devletin borcu, milli gelirinin yüzde 54’ü. Avrupa’daki ülkelerin sadece devlet borcu yüzde 70’in üzerinde. Bazı ülkelerde yüzde 114. Yani sadece devlet borcu bile Türkiye’den kat be kat fazla olanlarla ülkemizi kıyasladığımızda, durumumuzun o kadar da kötü olmadığına karar verebiliriz. Türkiye, 2012’den bu yana büyüyor. Milli gelirimizin nereden nereye geldiğini, ihracatımızın nereden nereye geldiğini sizler de iyi biliyorsunuz.”

VAR OLMANIN YOLU, KARDEŞ OLMAKTAN GEÇİYOR

Yıldırım, Türk firmalarının geldiği noktayı görmek adına THY’nin iyi bir örnek olduğunu aktararak, “Dünya değişiyor, değişen dünyaya göre kendimizi dönüştüremezsek, gelecek fırsatları kaçırırız. Gelecek bilim ve teknolojide fark ortaya koyanlarındır. Türkiye olarak biz bunun alt yapısını hazırladık.” değerlendirmesinde bulundu.

Dünyada 2008’den bu yana kriz olduğunu söyleyen Yıldırım, “Henüz bitmiş değil, ufak ufak toparlıyor ama 2008 öncesi düzeyine henüz gelmedi dünya. Büyüme oranı hala yüzde 3’ün altında seyrediyor. Dünya krizinde yaprak kıpırdamazken, Türkiye dünyada inşa edilen 10 mega projenin 6’sını gerçekleştiren ülke oldu, 2008’den bu yana. Bütün bunlar milletin desteğiyle oldu. Millet destek vermeseydi, bugün bunlardan bahsedemezdik. Var olmanın yolu bir, beraber, kardeş olmak ve hep birlikte Türkiye olmaktan geçiyor. Ülkemizi bölmeye, parçalamaya, aramıza fitne, fesat sokmak isteyenlere asla fırsat vermeyeceğiz.” şeklinde konuştu.

Ödül törenine, Türkiye’den ve birçok ülkeden siyaset, iş, diplomasi, bürokrasi, bilim ve medya dünyasından konuklar katıldı.

TBMM Başkanı Binali Yıldırım

TBMM Başkanı Binali Yıldırım

TBMM Başkanı Binali Yıldırım

TBMM Başkanı Binali Yıldırım

TBMM Başkanı Binali Yıldırım

TBMM Başkanı Binali Yıldırım

TBMM Başkanı Binali Yıldırım

TBMM Başkanı Binali Yıldırım

TBMM Başkanı Binali Yıldırım

TBMM Başkanı Binali Yıldırım

TBMM Başkanı Binali Yıldırım

TBMM Başkanı Binali Yıldırım

TBMM Başkanı Binali Yıldırım

TBMM Başkanı Binali Yıldırım

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.