TRT başvurdu, YSK reddetti - Haber 1Haber 1

TRT başvurdu, YSK reddetti

Türkiye Radyo Televizyon Kurumu (TRT), sayımı devam eden sandıklardan canlı yayın yapmak için Yüksek Seçim Kurulu(YSK)’na başvuruda bulundu. Ancak YSK, TRT’nin başvurusunu kabul etmedi.

TRT başvurdu, YSK reddetti

06 Nisan 2019 - 22:57

ABONE OL

Türkiye Radyo Televizyon Kurumu (TRT), İstanbul ve Ankara’da sayımı devam eden sandıklardan canlı yayın yapmak için Yüksek Seçim Kurulu’na (YSK) başvuruda bulundu.

TRT tarafından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Kurulunuz tarafından büyük bir titizlikle yürütülen bu süreçte kamuoyunun gerçek dışı haber ve yorumlarla yanıltılmaması ve doğru bilgilendirilmesi bakımından, yeniden sayım işlemlerinin, sayımların yapıldığı İstanbul ve Ankara’daki sandık başlarından kanallarımızdan ve sosyal medya hesaplarımızdan canlı yayınla kamuoyuna aktarılmasının yararlı olacağı değerlendirilmektedir. Kamu yararı ve kamuoyunu doğru bir şekilde bilgilendirmeyi ilke edinmiş olan Kurumumuza, bu yayınların ivedilikle yapabilmesi hususunda gerekli iznin verilmesini Kurulunuzdan saygılarımızla arz ederiz.”

YSK KARARINI VERDİ

Yüksek Seçim Kurulu, TRT’nin, İstanbul ve Ankara’da sayımı devam eden sandıklardan “canlı yayın” yapmak için yaptığı başvuruyu reddederek, sayım noktalarında görüntü almaya izin verdi.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.